dinsdag 9 september 2014

Seringenboom ziektes

Een honderd jaar geleden begon men in Frankrijk met de veredeling en de kweek van rassen en cultivars. Vandaag worden er meer dan 8cultivars aangeboden waarvan de meeste zo typisch geuren: ´seringengeur´. In dit enorme aanbod onderscheiden . Gazonziekten - meest voorkomende ziekten in het gazon met foto en uitleg.


Laatbloeiende Seringen : Syringa reticulata bloeit in juni-juli met roomwitte bloemen.

Het zogenaamde zwart en de seringenmot zijn de meest . Wie weet wat deze al oude Sering dit jaar mankeert? Wij hebben reeds meer dan jaar een vrij grote seringenplant, die ieder jaar bloeit. Na een tijdje vallen deze bruine delen uit het blad.


Op scheuten van dezelfde plant hebben wij nu recentelijk ook een grijze afzetting . Heb geen foto maar heeft iemand een idee of het een ziekte is, misschien een idee om hem iets te snoeien? Is echt altijd een prachtige struik, bloeit twee keer in het jaar en vooral de kleine vogeltjes zitten er zo graag in.

Hoe bestrijd ik ziektes op de Sering ? Bemest de sering elk voorjaar met organische mest. De sering kan last hebben van het seringenmotje. De rupsen van dit motje vreten het blad aan. De toppen van de bladeren worden opgerold.


Indien er weinig bladeren zijn aangetast, kun je deze weghalen. Dat heeft deze plant eigenlijk al sinds ik deze een half jaar terug geplant heb. Ik las over te weinig wortels het eerste jaar, kan dat het zijn? Ik ben een liefhebber van seringen en heb er ook een paar in de tuin. Maar sinds afgelopen voorjaar krijgt een sering bladuitval vanaf één kant van de boom.


Nu begint de hele boom uit te vallen en de paar blaadjes, die er nog aan zitten, worden langzaam geel en krimpen een beetje in. Er zitten ook erg veel groene . Mocht men te maken krijgen met deze ziekte en plagen dan is het beste om direct een paar bladeren mee te nemen naar een goed tuincentrum en daar . Deze schimmel kan ontzettend veel verschillende planten aantasten: hij komt vaak voor bij graansoorten, maar ook groenten, fruitplanten en bloemen als seringen kunnen last hebben van meeldauw. Er wordt onderscheid gemaakt tussen echte meeldauw en valse meeldauw. Bij echte meeldauw (foto) zie je de .

Ik heb verwelkingsziekte gehad in mijn seringen , de sering kaalgeknipt. Loopt deze nu weer uit of is dit het einde Beide mogelijkheden staan op internet Loopt uit na drie wekeb Is eeeuwig dood. Syringa vulgaris of gewone sering is een middelgrote, bladverliezende sering met een bossige, breed opgaande groei.


Meer wegknippen zorgt voor beschadiging van de al aangelegde bloeischeuten in de oksel van blad en stengel. De Sering is wel de bekendste bloeiende struik in de maand mei. Wit, purper en roze zijn het meest als kleur te vinden. Deze onderscheiden zich weer in enkelbloemige en dubbelbloemige soorten.


In de glastuinbouw veroorzaakt Verticillium bij diverse gewassen schade, zoals bij chrysanten en rozen. Ook in de boomteelt is de ziekte een erg groot probleem, bijvoorbeeld bij Sering , Acer en Catalpa. Hier is het lastig om schone grond te vinden, omdat ook in aardappelen Verticillium zeer veel voorkomt . Wanneer snoeien Onmiddelijk na de bloei snoeien, op later tijdstip snoeien betekent geen bloemen voor volgend jaar Ziektes Ja, soms vatbaar voor . Sering snoeien Een Sering kun je twee keer per jaar snoeien.


De zomersnoei is eenvoudig. De wintersnoei van een Sering heeft wat meer voeten in de aarde. In de zomer de oude bloemen van de Sering wegsnoeien na de bloei.


Deze parasiet is dol op een vochtige en warme omgeving en tast het hele jaar door kamerplanten aan zoals de ficus of de orchidee, maar ook buitenplanten zoals de sering , linde of de oleander in de lente. Het ziet eruit als een witte, plakkerige pasta die zich voedt met het sap van de plant, waardoor de plant natuurlijk .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts