donderdag 11 september 2014

Hemerocallis collectie

Daglelie ( Hemerocallis ) Collectie. Van deze bloem hebben wij ongeveer 12verschillende soorten in ons assortiment. Irissen Iris germanica wordt ook wel de baardiris genoemd. Dit zijn Irissen die in Frankrijk erg veel voorkomen. Onze collectie bestaat uit ruim 13cultivars.


A: B: C: Across the Galaxy. Vaste Planten Hemerocallis. Een schitterende plant die door zijn grasachtige loof heel leuk te combineren is in de border. Het loof komt al vroeg in het seizoen fris boven de grond.


De bloei is spectaculair mooi, zulke fantastische warme kleuren. In vele verschillende maten, qua bloemgrootte en planthoogte. Het is heel jammer dat ik i. Dit zal in de loop van dit jaar wel veranderen, doch nu nog even niet. Wilt u alsnog zien hoe de bloem er uit ziet, dan adviseer ik u de afbeelding op te zoeken. Hemerocallis is een vaste plant en zijn bij Peter Nyssen online te bestellen vanaf december.


Wilt u meer weten over onze collectie (s) of de collectie (s) bezoeken, neem dan contact op! La Feuillerie: Plantes Rares et de Collection CELLES (Tournai). Nederlandse Planten Collectie.


Er is zelfs een liefhebbersvereniging die zich bezighoudt met de daglelie. Veel lief- foto: Harry Pierik hebbers hebben al honderden ver- schillende daglelies en ruilen onder- ling om hun collectie uit . Willemsen in Veenendaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts