maandag 31 juli 2017

Vlierbessensap gezond

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de geneeskrachtige werking van de vlier afkomstig is van de verschillende voedingsstoffen die aanwezig zijn in deze donkere paarse bessen. Vlierbessen zijn lekker en gezond. Je kunt zowel de vlierbloesem als de bes eten. Geen onrijpe vlierbessen eten!


Geef je immuunsysteem een boost met.

Haal de vlierbessen van. Als je medicatie gebruikt moet je altijd goed de bijsluiter lezen of overleggen met je apotheek of je vlierbessen kan nemen omdat ze een vochtafdrijvende werking hebben. Ik geef persoonlijk advies op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en supplementen.


Goede morgen, ik las uw recept van de vlierbessen sap , lekker en leuk recept, maar door het koken gaan alle vitamine en mineralen die de bes zo gezond maken stuk. Door de bessen met water te blenderen heb je een heerlijke gezondere variant eventueel nog even door de zeef halen. In Italië worden de bessen in water gekookt tegen verstopping, in Frankrijk worden ze gebruikt om hun algemene gunstige invloed op de gezondheid van.

Extract van vlierbessen verhoogt het glucosepeil in uw lichaam zodat je energie sneller wordt aangevuld en de hersteltijd na fysieke inspanning . Niet alleen de bessen van de plant kun je gebruiken om diverse. Rauw zijn vlierbessen echter giftig en ze moeten eerst gekookt worden omdat ze cyanide kunnen bevatten. Door verhitting wordt dit onschadelijk gemaakt. Rode vlierbessen zijn niet eetbaar.


De zwarte, blauwe en paarse vlierbes kan o. Voel je je rillerig en koud van binnen, drink dan dagelijks een beetje vlierbessensap of -siroop. Als je het sap wat zuur vindt, meng het dan eens direct voor gebruik . Het heeft dus een antivirale werking, maar wist je dat de vlierbes nog meer gezonde eigenschappen heeft? Ook heeft het een gunstige invloed op de maag en darmen, en laat dat nou juist de plek zijn waar een goede gezondheid begint! Puur vlierbessensap is uiterst gezond maar voor sommigen iets te stevig en scherp van smaak.


Daarom kun je er ook siroop van maken. De siroop kun je perfect tegen keelpijn gebruiken. Of je kunt het gebruiken in allerlei receptjes.

Denk aan zelfgemaakte limonade, een originele kir, over je pudding of in combinatie met . Zodra je een griep of verkoudheid op voelt komen, los je tot maal daags één eetlepel op in een glas water of sap. Je zult verstelt staan van de kracht van vlierbessen ! Hieronder een heerlijk recept. Met vlierbessensap kun je ook lekkere gezonde smoothies maken.


Vlier (Sambucus nigra) bevat namelijk sambunigrin, een stofje dat gesplitst kan worden in blauwzuur (waterstof cyanide) en een onschadelijke . Minder bekend is dat onrijpe bessen en groene delen van de vlier giftig kunnen zijn. Het is -eindelijk- weer vlierbessentijd. Vorig jaar is de vlierbessentijd helemaal langs me heen gegaan, dus de lege jampotjes staan al meer dan een jaar te wachten op vlier- bessenvulling. Hij wordt ook veel aangeplant naast huizen, boerderijen en tuinen. Ik heb er lang op moeten wachten, veel te lang.


Niet te verwarren met vlierbloesemsiroop, dit is een zoete drank gemaakt van de bloemen van de vlierstruik en niet van de bessen zelf. In combinatie met een beetje suiker of andere zoetstof heeft vlierbessensap een zoete, verfrissende smaak. En wist je dat je van de bessen heerlijke vlierbessensiroop of vlierbessensap kunt maken? Zo beschreef Hippocrates (4v. Chr.) het en referenties over deze vlierbes kunnen getraceerd worden naar de Egyptenaren.


De vlierbes heeft een rijke geschiedenis. Dus snotneuzen, griep en verkoudheid komen er weer aan. Let wel op dat je ze niet verward met de Amerikaanse vogelkers.


Tomaten eten is gezond en zorgt voor kleiner risico op kanker door lycopeen in tomaten gezonde groente. Ook de Grieken namen het mee tijdens veldslagen voor het immuunsysteem van hun leger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts