vrijdag 21 juli 2017

Echt gras of kunstgras

Een mooi grasveld is een echte aanwinst in de tuin. En voor een grasveld hoeft je tuin echt niet groot te zijn. Het kan juist een breekpunt in je kleine tuin vormen of een aanvulling op het stenige en grijze geheel. Een grasveld kan dienst doen als een speelveld voor de kinderen of een sierlijke eyecatcher. Natuurgras of kunstgras voor uw tuin: de voor- en nadelen.


Een gazon dient als rustpunt in uw tuin.

Het is een plek om te ontspannen of waar de kinderen spelen. Bij de aanleg van een nieuwe tuin heeft u de keuze tussen natuurgras of kunstgras. Ga je voor kunstgras of echt gras in jouw nieuwe tuin?


Wij zetten de voor- en nadelen van natuurgras op een rij. Kunstgras of echt gras ? Lees hieronder de voordelen van kunstgras. De KNVB ziet het liefst echt gras is de stadions liggen, maar veel clubs denken daar tegenwoordig anders over.


De oplossing is van typisch Nederlandse aard. Jan Smit komt met grote stappen en een brede glimlach op Eric Gudde afgestapt.

Zo Eric, wanneer laten jullie kunstgras in De Kuip leggen”, roept de voorzitter van . De prijs voor kunstgras is een stuk hoger in de aanschaf dan gras (helemaal als u zelf graszaad inzaait). De investering die u doet in kunstgras is voor minimaal jaar. Na het eerste jaar heeft u er verder geen kosten meer aan. Elk jaar komen hier kosten bij voor maaien, sproeien, . In Amerika wordt er zelfs een subsidie gegeven voor het gebruik van kunstgras in droge gebieden als Las Vegas. Dat heeft met name te maken met het feit dat kunstgras weinig onderhou en daarmee ook weinig water, nodig heeft.


Wat zijn de voor- en nadelen . Alle positieve aspecten van kunstgras worden gebundeld in een type kunstgras dat nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden is. Lees snel verder en kom erachter waardoor Royal Grass Sense er zo natuurlijk uitziet. De geur van groen net gemaaid gras kan vrijwel elk kind zich nog herinneren.


Er gaat niets boven echt gras ! Als je vervolgens vraagt waarom echt gras zoveel beter is dan kunstgras , zullen de meeste mensen je niet kunnen voorzien van . Echt gras of kunstgras ? Als u wilt investeren in het aanleggen of vernieuwen van een sportvel is dit waarschijnlijk de meest belangrijke vraag die u zich zult stellen. Gemeenten en sportclubs staan onder een toenemende druk om - met minimale input en kosten - zoveel mogelijk uit hun grasvelden te halen. Een goed onderhouden gazon is mooi en niks gaat boven de geur van vers afgemaaid gras.


Heeft er iemand ooit al kunstgras aangelegd en wat zijn zijn of haar bevindingen? Wie wil er niet een mooi verzorgde tuin hebben met een prachtig groen gazon?

Voor velen is dit een wens, maar de tijd en kosten die met het onderhoud van echt gras gemoeid zijn, zijn voor velen ook een reden om de tuin maar volledig te bestraten of met siergrind vol te storten. Hoewel we als hoveniers van mening zijn dat er niets boven een natuurlijke groene grasmat gaat, is eersteklas kunstgras tegenwoordig (bijna) niet meer van echt te onderscheiden. Ik heb kunstgras , van goede kwaliteit. En ik heb een klein kindje die er heerlijk op kan spelen, niets schaafwonden bij vallen of heet geworden gras door de zon.


Het ligt er gewoon aan welke kwaliteit je koop. Mega kale plekken, altijd vochtig, veel onkruid en heeeeeel veel paardenbloem, en op het laatst meer mos dan gras. Toen we de tuin gingen opknappen hebben we kunstgras genomen. Een klein stukje van ongeveer bij meter. Jaarlijks is er een groei van circa in de productie van kunstgras voor particuliere tuinen.


Dat is niet zo vreemd als je de voordelen van kunstgras op een rij zet. Het biedt de tuineigenaar vele voordelen ten opzichte van echt gras. Van meer vloerbedekkingachtig, dat ook prima op het balkon past, tot net echt gras.


Wij gingen voor dat laatste, hebben in . Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het gras.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts