vrijdag 14 juli 2017

Japanse esdoorn soorten

Het liefst krijgen zij gefilterd licht door de bladeren van een grotere loofboom. Vooral de roodbladige soorten kunnen bruine bladranden krijgen door verbranding in de volle zon. Acer palmatum - japanse esdoorn , 4-6m H, mooie rode herfstverkleuring, er bestaan honderden cultivars van. Acer shirasawanum Aureum - Hoogte tot 5m max, traaggroeiende esdoorn soort met grote . De Japanse Esdoorn wordt ook wel de Acer genoemd en wordt over het algemeen gekweekt op de kwekerijen in Boskoop.


Hier worden ze veredeld en. De kleuren van Japanse Esdoorn zijn intens zowel in het voor als najaar zijn ze de blikvangers van de tuin. Van de Acer palmatum zijn honderden varianten die verschillen in formaat, bladkleur en bladvorm. De bladeren zijn zeer fijn en diep ingesneden, afhankelijk van het soort variëren de bladkleuren van roo groen, oranje en geel. De groep van de esdoorns (Acer) bevat vele prachtige soorten heesters die verschillen in bladkleur, bladvorm, hoogte, herfstkleur en kleur van de takken.


Uiteraard worden ze veelal gebruikt in Japanse tuinen en rotstuinen. Echter ook in een minder specifieke tuin kunnen ze van grote waarde zijn, bijvoorbeeld aan de . Esdoorns komen we overal tegen, in bossen, parken en tuinen. Japanse esdoorns (Acer palmatum) zijn zeer waardevolle tuinplanten.


Maar er zijn ook decoratieve esdoornsoorten die geschikt zijn voor kleinere tuinen. De opvallende kleuren van de esdoorn zijn vaak doorslaggevend in de keuze. Het zijn de Japanse soorten die mooi staan aan de . Als ze echter in optimale omstandigheden werden aangeplant in een licht vochtige humeuze , zure grond kunnen de meeste soorten ook flink wat zon verdragen ! En het is net het blad dat deze struik zo aantrekkelijk maakt. Afhankelijk van de soort kan de . De gemiddelde lengte én breedte van de acer japonicum aconitifolium, de meest voorkomende soort , bedraagt vijf meter. Over deze laatste gaan we het in een volgend artikel hebben.


De cultivars van de Japanse en de struikvormige esdoorns worden meestal geënt op gezaaide onderstammen. De gewone soort (niet cultivars) worden ook door hetzelfde principe vermeerder maar worden niet geënt, tenzij een gewenste stamhoogte gewenst . Nieuw in ons assortiment : diverse soorten acers ( japanse esdoorn ) exclusieve planten voor een betaalbare prijs. Een japanse esdoorn is de blikvanger voor uw tuin, te plaatsen in bv een rotstuin, maar. Groeit krachtiger dan de soort met meer opstrevende takstand (45°).


De mooie paarsachtige takken worden gesierd door witte verticale strepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts