dinsdag 18 juli 2017

Hydrangea aspera snoeien

Hydrangea macrophylla bloeit op hout van tenminste een jaar oud. Hierdoor ontstaat op den duur een soort knotboompje of knotstruikje. In het artikel hortensia snoeien is meer informatie hierover te vinden. Elk voorjaar kun je deze struik terugsnoeien op twee tot drie ogen en dunne takken verwijderen.


Als de takken van de fluweelhortensia in het voorjaar gesnoeid worden, zal de hortensia in de zomer dus ook bloemen geven. Om de fluweelhortensia .

HYDRANGEA ASPERA Soorten : KLIK op de naam in blauw ! Bekijk deze video voor uitleg. Bloeit uw heester op het oude hout, zoals Magnolia en boerenhortensia, dan hoeft u niet te snoeien , tenzij de plant te groot wordt. Snoeit u deze wel dan heeft u het komende . Al deze soorten worden halverwege het voorjaar op dezelfde manier gesnoeid.


De hydrangea aspera houdt van een koele standplaats, liefst in gefilterd zonlicht of halfschaduw, teveel zon kan tot verbranding van het blad leiden. De bladeren zijn eiron lang, behaard aan de onderzijde. Deze hydrangea is niet kieskeurig wat de grondsoort betreft, behoeft omzeggens geen snoei , is goed winterhard en.


Bij het snoeien van een hortensia is het belangrijk om rekening te houden met de soort hortensia en op welk hout ze bloeien.

Sommige soorten reageren vaak slecht op snoeien , andere soorten kunnen juist heel goed. De fluweelhortensia (aspera) heeft zijn naam te danken aan het zachte bla dat licht behaard is. Zeer geschikte hortensia om aan de achterrand van een.


Grote,schermvormige bloemen. Verder is hij te herkennen aan zijn grote, grijze, zachte en behaarde bladeren en aan zijn afschilferende bast. Daarna is snoeien overbodig. Knip bij jonge planten in . Hij verdraagt echter wel goed snoei ( vormsnoei ) indien je hem . Snoeien van de andere hortensia soorten.


Heb jij een hortensia of ben je van plan je tuin een boost te geven met deze kleurrijke struik? Belangrijke vragen die dan eventueel bij je opkomen, zijn: hoe en wanneer snoei je een hortensia? In dit artikel geven we je meer achtergrondinformatie over de hortensia en het groei- en snoeiproces.


We bespreken de volgende . Deze plant met de mooie kleurige bloemen is erg makkelijk in onderhou maar wel moet je de. Praktische tips vind je hier: Onderhoudssnoei bij. Ga je hortensia snoeien , dan moet je eerst weten met welk soort hortensia je te maken hebt. Dit wil zeggen dat ze bloeien op de takken die in de jaren . De snoeiwijze is sterk afhankelijk van de soort: H.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts