donderdag 20 juli 2017

Hulst soorten

Deze hulst is bekend door zijn leerachtige, glanzend groene bladeren met puntige en stekelige randen. In het koude jaargetijde draagt een hulst een pracht aan rode bessen. Er zijn ongeveer 4Ilex- soorten. Hiernaast is er een groot aantal variëteiten.


Het is overigens de enige soort uit deze familie die in onze contreien van nature voorkomt.

De plant houdt elk seizoen zijn bladeren en geeft de tuin zo een permanent groene uitstraling. De meeste soorten hebben stekelig blad en ook daarom wordt hulst vaak toegepast als haag. Ongenode gasten worden zo geweerd en vogels krijgen bescherming tegen katten of sperwers. Hulst (Ilex) is een groenblijver.


Wanneer de hulst als haagplant geplant wordt, is hij . De meeste mensen denken bij de naam hulst aan een plant met stekels. Dit is inderdaad juist, maar er zijn ook hulst soorten die totaal geen stekels hebben.

Ze vormen een voedselbron voor veel soorten vogels, maar ze worden ook door andere dieren gegeten. In de herfst en de vroege winter zijn de bessen nog stug en har maar ze worden door de vorst gaandeweg zacht en eetbaar. Vooral vogels vinden een schuilplaats tussen het meestal wintergroene loof. Tol' draagt veel bessen vanaf de late herfst. Hij heeft kleiner blad en wordt ook minder groot.


Hij blijft een struik en lijkt een beetje op de buxus. Hij draagt zwarte bessen. De grootste keuze aan haagplanten vindt u bij Budgetplant. Ilex crenata Convexa Bol 60.


Een ideale haagplant is de hulst , welke veel gebruikt wordt als haagplant. Door de stekelige bladeren is de . De hulst is een mooie, winterharde haagplant welke in de winter zijn bladeren behoudt. Omschrijving en kenmerken.


Bladhoudend en groenblijvend de winter door? De plant is hierdoor minder gevoelig voor uitdroging en dit helpt hem de winter doorkomen.

Als familie bestaan er wel 4soorten. Bij ons bestaat de Ilex . Toen deze in het geslacht Quercus was overgebracht,. Onze inlandse hulst is een van de weinige groenblijvende heesters die van oudsher in onze streken voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts