woensdag 29 maart 2017

Voorbeelden verhoogde vijvers

Wij hebben een aantal voorbeelden van vijvers verzameld. Laat je inspireren bij het ontwerpen van je eigen vijver met deze voorbeelden en ideeën. Ontdek en bewaar ideeën over Kleine vijvers op Pinterest. Meer ideeën over Kleine achtertuin vijvers , Visvijvers en Visvijver tuinen.


Randafwerking vijver : een natuurlijke, verhoogde , stenen of houten vijverrand.

Hier lees je hoe je zelf een mooie randafwerking voor je vijver kunt maken. Een deel van je vijver bevindt zich immers boven het niveau van de tuin. Op de afbeelding zie je enkele voorbeelden van vijvers met een verhoogde vijverrand. Door op de plaatjes aan de rechterzijde te klikken, krijgt u voorbeelden van bestaande tuinvijvers. We plaatsen deze graag als mogelijke bron van inspiratie voor uw eigen nieuw aan te leggen vijver.


Voorbeeld van een formele vijver met stenen randafwerking. Gegarandeerd inspiratie voor uw tuinproject.

Het ontwerp bestaat uit een totaalplattegron een dwarsprofiel en een beplantingsplan. Op deze pagina vind je een volledig vijverontwerp van een formele, strakke vijver. Informatie over het maken van een goed vijverontwerp voor elke tuin. Vijverhulp: Een vijver ontwerpen. Moerasplanten hebben een minder zuiverende werking maar worden veelal gebruikt om de natuurlijke overloop van vijver naar tuin te realiseren.


Bekende voorbeelden van moerasplanten zijn dotterbloem, snoekkruid en iris. Om uw bladgroen gekleurde vijver wat meer verschillende kleuren te geven, kunt u lelies planten. Houten vijverbak - plantenbak. Verhoogde vijverbak met fontein en plantenbak. Heksenbollen inox (stuks).


AquaStabil voor stabiel vijverwater. Reinigingsprimer voor vijverfolie. Het is slechts één van de aspecten waarbij u even moet stil staan, voordat u een vijver aanlegt.


Tevens het adres voor foliemaatwerk, advies over vijvers en filtering. De laan en vijvers zijn ca.

Wilt u meer informatie over het . Mooie voorbeelden bieden de buitenplaats Vliek bij Ulestraten en de achttiende-eeuwse vijvers bij . In die vijver zaten uitsluitend goudwsen. Goudvissen én schalen waren duur, een luxe die alleen voor hoge heren en dames was weggelegd. Een mooi voorbeeld van hoe hardnekkig vooroordelen zijn, vinden we terug in de westerse naam van een speciale goudvis, namelijk een lichtgekleurde vis met een rode vlek . Een natuurlijke kindvriendelijke tuin met verschillende zitplekken en voldoende speelruimte, ronde vormen en paadjes die de tuin toegankelijk maken.


Lees meer over dit tuinontwerp. Diagonaal ontwerp met een verhoogde vijver. Strakke lijnen, weelderige beplanting. Een vijver brengt leven in de tuin en is een sfeervolle plek om te vertoeven.


Zelf een vijver aanleggen, kan op verschillende manieren. Bovengronds kan eventueel nog een verhoogde rand van bijvoorbeeld bielzen of metselwerk worden aangebracht. De vloer en wanden worden bekleed met hoogwaardig beschermdoek waarna de folie in de vijver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts