donderdag 16 maart 2017

Kiwi's

De kiwi of Chinese kruisbes (Actinidia chinensis) is de eetbare vrucht van een snel groeiende slingerende klimplant. De vruchten van de gewone kiwi zijn gewoonlijk langwerpig ovaal van vorm, hebben helder vruchtvlees met een witte kern en een ring van zwarte pitjes rondom deze kern. Schijfjes kiwi worden vaak als . De naam is afgeleid van de kreet van het mannetje tijdens het paarseizoen en is dus een onomatopee.


Volgens een Maori-mythe creëerde de god Tane de kiwi uit een . Veel mensen denken dat de kiwi uit Nieuw-Zeeland komt.

Maar toen de kiwi nog geen kiwi werd genoem maar Chinese kruisbes en later Yang Tao (oftewel zoete perzik), kwam de kiwi alleen nog maar voor in China. Zo zou de vrucht onder meer een gunstig effect hebben op de bloedsuikerspiegel. Welkom bij de Zespri Kiwifruit Family.


Zespri staat garant voor smaak, kwaliteit en vitaliteit. Ontdek onze producten, kiwirecepten en tips. Een verfrissende vitaminebom en de bekendste variëteit ter wereld. Klik hier voor meer informatie over Zespri Green kiwi.


Het duurt vrij lang voor kiwiplanten vruchten produceren.

De eerste oogst die de moeite waard is, komt meestal pas na het 4de jaar. Ze hebben vier tenen per voet (meer dus dan andere loopvogels) en hun vleugels zijn zo klein dat ze onder het haarachtige verenkleed niet te zien zijn. Je leest ook of een kiwi je helpt of (juist tegenwerkt) tijdens het afvallen. Daar noemde men deze vrucht in de oudheid Yang Tao. Meer nog, onze broodjes worden steeds belegd met eigen huisbereide salades.


De kiwi is een bom van vitaminen en mineralen zoals kalium en magnesium. Borrowed from Maori kiwi. A flightless bird of the genus Apteryx native to New Zealand. Alternative letter-case form of Kiwi (person from New Zealand).


When used to describe people, Kiwi is . De naam alleen al verraadt dat kiwi een exotische vrucht is. Maar omdat de Nieuw-Zeelander ook belangrijke exporteurs werden, nam iedereen hun leukere naam kiwi over. Oorspronkelijk was de vrucht bekend als Chinese kruisbes.


Als je regelmatig een kiwi eet, ben je ook zeker van een gezonde dosis vitamine C, . The kiwi is a unique and curious bird: it cannot fly, has loose, hair-like feathers, strong legs and no tail. Learn more about the kiwi , the national icon of New Zealand and unofficial national emblem. Learn about our unique kiwi and what threatens their survival.


Eén daarvan kennen we allemaal: de hoge dosis vitamines.

Volgens obesitasspecialist Jacob Seidel eten veel mensen te weinig goede voedingsstoffen. Dit is de oorzaak van het . De schil is bruin van kleur en is licht behaard. Deze beharing is een soort zelfverdediging voor de kiwi en dient om insecten af te schrikken.


But, the real uniqueness of kiwi fruit comes from its health benefits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts