woensdag 29 maart 2017

Phoenix canariensis winterhard

Hoe overwinteren van een phoenix canariensis in te. Meer resultaten van palmvrienden. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.


Phoenix canariensis is een ideale palm als kuipplant, mag in de winter in huis gehaald worden. Verdraagt hitte prima, is een makkelijke palm. C aan terwijl jongere planten best binnen overwinteren bij temperaturen van 5°C en meer.

Plaats je de planten buiten dan zullen ze toch enige winterbescherming kunnen gebruiken tegen de . Vandaar ook de naam Canarische Dadelpalm. Phoenix Canariensis is afkomstig van de Canarische eilanden. Hij behoort tot de plantenfamilie van Araceae.


Het mooie aan deze palm is zijn stoere stam wanneer hij een goede hoogte heeft behaald. De dadelpalm geeft een echt vakantiegevoel. Ten onrechte wordt hij wel eens als winterhard aangeboden, maar meer dan graden vorst verdraagt deze palm niet.


De palmenfamilie (Palmae of Arecaceae: beide zijn toegestaan) is de enige familie in de orde Arecales. Er zijn vondsten van palmen van miljoen jaar oud.

Hoewel er wel winterharde (voor Nederland en Belgie) palmsoorten bestaan, komen de meeste soorten van . Bij Bomerie de Sluispolder vind u alle soorten winterbescherming voor palmbomen. Grote majestieuze palm met een zeer imposante stam en lange vederachtige bladeren. Wat hier en daar nog wel eens anders wordt voorgesteld op het internet, althans voor het Nederlandse. De Canarische dadelpalm behoort tot een geslacht met meer dan vijftien van elkaar verschillende soorten.


De palm wordt gebruikt voor laanbeplanting in Griekenlan Turkije en andere landen ten zuiden van de . Let dan wel op dat de plant langzaam aan zijn nieuwe omgeving went, bij te plotselinge temperatuur en . Na enkele jaren bloeit de phoenix canariensis met hangende trossen roomgele bloemen, later gevolgd door niet eetbaar rood geel fruit. De canarische dadelpalm houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en een goed doorlaatbare, zure tot neutrale grond. Wanneer de palm in een pot blijft staan dient deze ook geheel . Bescherm matig winterharde exotische planten bij strenge vorst met een laag stro of takken of pak ze in met speciale folie.


Laat niet winterharde soorten als kuipplant overwinteren op een lichte en vorstvrije plek en zet ze vanaf half mei weer buiten. Voeding Geef alle exoten vanaf mei (vloeibare) mest of nieuwe potgrond. Wat ook helpt om het waterverbruik wat te verminderen is het regelmatig besproeien van de plant met een waterspuit. Hierdoor verdampt de plant . Een van de bekendste vederpalmen ter wereld.


Is niet winterhard (-4°C). De vruchten zijn niet eetbaar.

Een mooie en makkelijke palmboom voor op uw terras of balkon. De phoenix canariensis is niet winterhard voor in de. Wij importeren, bemiddelen, adviseren, . Bij Barteljo vindt u een zeer ruime keuze aan winterharde palmbomen voor betaalbare prijzen. Hier ziet u de Trachycarpus fortunei en de Jubaea Chilensis (meest winterharde vederpalm) en dat het mogelijk is om ook in Nederland een prachtige exotische tuin te hebben.


Deze vederpalm is matig winterhard en dien je binnen te zetten of te beschermen vanaf -4°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts