maandag 27 maart 2017

Parasolden snoeien

Op de site vind je een handige video voor het aanleggen van drainage. Lees meer over bomen planten. De parasolden heeft donkergroene naalden met een scherpe punt. Parasoldennen Parasolden.


Inclusief: meter boomband en nagels. Wij leveren boompalen voorzien van het FSC keurmerk.

De pinus pinea heeft een opvallende bast met diepe groeven . Zeer karakteristieke boom met een afgeplat bolvormige kroon op een stevige rechte stam waardoor een mooie parasolvorm ontstaat. Hoe overleeft hij de winter? De stam is oranjebruin en krijgt. Ik las ook iets over back- budding in de lente zodat hij weer voller word.


Ik vind dit een goed bericht. Deze boom levert op oude leeftijd de heerlijke pijnboompitten. Knip scheuten dan terug naar een geschikte twijg.


Hierdoor wordt de scheut korter maar blijft er een groen geveerd blad achter als trekhout.

Pinus Pinea ( parasolden ) redden. Sneeuwbal (Viburnum): Alleen snoeien in het voorjaar, met uitzondering . Materiaal verzorgd door: De vakman. Eerste werkdag: Zo snel mogelijk . Een langzame groeiende, kegelvormige coniferen met naalden in kransen. Snoeien is niet nodig, eventueel een dubbele top weghalen. Reacties op dit artikel.


Nog geen reacties aanwezig. Inloggen is nodig om te kunnen reageren of vragen . Sciadopitys verticillata, ook wel japanse parasolden of kransspar genoem is een aantrekkelijke kleine tot middelgrote conifeer die inheems is in japan en. Winterhardheid Ja , goed winterhard , usda zone tot Wanneer snoeien Geen snoei nodig Ziektes Neen, goed ziekteresistent. Moet ik al aan wortel snoei doen zodat de wortels meer horizontaal gaan groeien ? Kan ik het boompje direct na het verpotten al enigszins in vorm snoeien of is het beter om hem in de huidige staat de hele lente en zomer te laten groeien? De Japanse parasolden voelt zich het beste thuis op een beschute standplaats met niet al te veel zon.


De grond moet bovendien goed doorlatend en redelijk zuur zijn. Gebruik daarom ook altijd tuinturf bij het aanplanten van deze den. Snoei en Onderhoud: Snoeien kunt u achterwege laten. De plant groeit behoorlijk traag .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts