vrijdag 24 maart 2017

Bloeiende prei

Prei is een kruisbevruchter. Voor de bestuiving is prei afhankelijk van insecten. Bloeiende prei wordt dan ook bezocht door vele soorten insecten, zoals hommels, bijen, zweefvliegen en andere vliegen.


Hommels en hoofdzakelijk aardhommels, die op de bloeiwijze van prei nectar uit de bloempjes van de prei verzamelen . Het blijkt een twee-jarig gewas te zijn.

Als we dat niet zouden doen zou ze het voorjaar gaan bloeien. Ze komen massaal op de preibloemen af waar iets inzit waardoor ze versuft op de aarde vallen om na een tijdje weer vrolijk verder te vliegen. Wat valt er toch veel over die plantjes te schrijven, ik zou al blij zijn als ik een globaal begin heb van A-Z. Het is een tweejarig gewas: als je prei in het eerste jaar laat staan, zal de plant in het tweede jaar gaan bloeien. Hoewel de bloemen van prei erg decoratief zijn, is het voor de smaak van de prei beter om de planten in het eerste jaar te oogsten.


Na het overwinteren wil de preiplant gaan bloeien , dat vindt je terug als de kernstengel, of eigenlijk de bloemstengel, is deze nog jong, dan kan je ze nog eten, later wordt de stengel minder mals en begint de prei door te schieten en wordt de stengel oneetbaar. Zo zul je ze nooit kopen in de winkel, maar uit eigen. This Pin was discovered by Margreet Villerius.

Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Soms heeft prei een hard stuk in de stengel, een soort stok. Kun je die prei dan nog wel eten?


Ik heb namelijk gehoord dat de goede energie dan in di. De planten moeten boven de 18°C opgekweekt worden. Bij een lagere temperatuur kunnen de planten doorschieten, d. Bij strengere vorst is dit rasafhankelijk. Na de vorst groeit de prei gewoon door. Fuchsia nog volop in bloei.


Een overzicht van de meest voorkomende planten die bloeien in januari. De top uit de Belgische en Nederlandse tuinen. Rob Herwig laat je zien hoe je prei zaait.


Zaai in een flinke pot, want de prei blijft erin totdat je hem in de grond kunt zetten. De grond waarop je gaat zaaien . Met dit aparte koolvak wordt de vruchtwisseling vijfjarig: 1. Nog maar een uit de moestuin. Allen bedankt voor de waardering op mijn vorige upload van de Coloradolarf.

Statig en kaarsrecht met een omslag van porseleinwit tot donkergroen dat alleen. En natuurlijk eetbare bloemen zaaien want dat .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts