woensdag 22 maart 2017

Asclepias syriaca zaaien

Een plant die je hebt voor het mooie stevige blad en stengels en voor de mooie bolvormige bloeiwijzen. Maar ook de zaaddozen hebben een decoratieve functie. Ik hang er altijd een stel aan de rand van een schaal. Een gemakkelijke kiemer, iets met zaaigrond bedekken.


Kiemt optimaal bij 20̊C. Na opkomst koeler zetten.

De bloeitijd is juni-augustus. De kleine, roze bloemtrosjes verspreiden een honingzoete geur. Het zijn de vruchten, waar de plant al . Heb deze zaden gratis bij de bestelling gehad asclepias syriaca. Moet ik die nu zaaien om volgend jaar wat van te hebben. Of moet ik wachten tot in maart.


Zelf ken ik deze plant niet dus info mag ook. Door de snel groeiende wortelstokken dient men gebruik te maken van een wortelbegrenzer of.

De vogeltjes van zijdeplant is asclepias syriaca , zaaien vanaf maart in koude bak, kiemtijd duurt wel een poosje, in warme bak gaat het iets sneller. Ik zoek: Parkietjesvrucht (Asclepias syriaca) - Moestuin Forum. De titel zegt het al :) Ik zoek zaadjes (of een stukje plant) van Asclepias syriaca of ook wel Parkietjes vrucht. Of gaat iemand toevallig binnenkort naar Vreeken?


Die heeft ze, maar ik heb verder niets nodig en dan wordt bestellen een duur geintje. Dus als diegene dan naar de . Beste, Wij hebben hier in Hongarije heel veel last van de Asclepias syriaca. Tot op heden geprobeerd om hem uit te trekken, dit is echter geen doen, hij verplaatst zich dmv. Deze plant woekert heel erg, het is een echte plaag. En hoe zaai ik deze, wanneer?


Er zijn antwoorden gegeven. De vraagsteller koos dit antwoord als beste: Haivon. Dat is de Asclepias Syriaca , en in het Nederlands wordt hij ook wel papegaaienplant of parkietplant genoemd. Je schijnt hem hier ook in de tuin te kunnen houden.


Is hier een oplossing voor? Asclepias tuberosa is echter wel gemakkelijk te zaaien en het zaad wordt ook ruim . Misschien eerst weken voor je ze zaait ?

De Asclepias is afkomstig uit Noord- en Zuid-Amerika en er zijn meer dan honderd soorten. De plant wordt 2-meter hoog en vormt wortelstokken (rizomen). De vruchten van deze plant zien er werkelijk uit als kleine papegaaien. Na de bloei, vanaf augustus, hangt de plant vol met vele papegaaiachtige vruchten. Ook de bloemen zijn aantrekkelijk, mooie oudroze bloemschermen, die ook heerlijk geuren.


Zeer kleurrijk en heel aantrekkelijk voor vlinders. Oranje, vraagt om bescherming bij overwintering buiten. Herkomst: Noord-Amerika. Verspreid over het gehele grondgebied komen specifieke soorten voor. De zijdeplant is in sommige delen van Amerika onkruid.


Zo is Asclepias subulata een belangrijke voedselbron voor de monarchvlinder tijdens zijn tocht dwars over dit uitgestrekte continent. Papegaaiplant ( Asclepias syriaca ). De meerjarige papegaaiplant wordt ook wel zijdeplant genoem en behoort tot de familie der zijdeplantachtigen. De vuitstgrote rode bloementrossen verspreiden een sterke, vruchtige honinggeur. Voordelige staffelprijzen. De groeivorm is min of meer struikvormig.


Als u in maart zaait , kunnen ze het eerste jaar al bloeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts