vrijdag 24 maart 2017

Clematis montana rubens snoeien

Wanneer kan ik clematis montana rubens snoeien ? De bergclematis bloeit op hout van het vorige groeiseizoen. Daarom snoei je deze klimplant pas na de bloei, dus in juni. Hierbij haal je de stukken weg . Voer daarom, direct na de bloei, een lichte snoeibeurt uit.


Ik heb een multi blue gekocht een paar maanden terug maar ik lees overal wat anders van bloeitijd tot.

Hij is winterhard maar niet wintergroen, bloeit in mei-juni en leent zich uitstekend voor het snel bedekken van een pergola, muur of schutting. In strenge winters kunnen ze bevriezen maar lopen dan wel weer uit. Clematis montana is winterhar maar verliest. Na de bloei mogen ze gesnoeid worden, mag maar moet niet. De plant bloeit in de maanden.


Ik zou hem niet te laag snoeien. Een volwassen plant kan wel meter hoog worden, maar is door middel van snoeien natuurlijk ook lager te hou. Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies!

Elk jaar komen daar zo´n dertig nieuwe soorten bij. Dit schetst al enigszins . Snoei klimplanten die bloeien voor juni na de bloei en klimplanten die na juni bloeien in het voorjaar. In het voorjaar bloeit deze bosrank met kleine zachtroze bloemen (Ø 4- cm) in grote aantallen! Het levert een zee van zachtroze bloemen op!


De hoogte na jaar is m. De bloemkleur is lichtrose. Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1. Deze plant is zeer winterhard. Nederlandse naaBosrank . Verwijder echter wel de dode en beschadigde twijgen begin maart.


Eventuele snoei om de vorm te corrigeren moet direct na de. Waterbehoefte, Gemiddeld. Geschikt om te leiden, Ja. Groeisnelhei Gemiddeld. Het is raadzaam de klimplant in maart te snoeien.


Ze hoeven niet jaarlijks gesnoeid te worden en kunnen bovendien niet tegen te rigoureuze snoei. Bij deze variëteit is geen snoei nodig.

De clematis bloeit ook op minder zonnige plaatsen. Categorie, heesters, klimplanten. Bloemkleur, roze, paars. Eigenschappen, vorstbestendig, snoeiplant. Als de plant van onderuit kaal wordt, dan kun je deze in maart tot meter boven de grond terugsnoeien.


Licht: kan overal geplant worden. Snoeiadvies : na bloei indien nodig. Bijzonderheden: zeer winterhard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts