woensdag 18 januari 2017

Perzik soorten

Een nectarine is geen kruising tussen een perzik en een pruim, want, behoudens de schil bestaat er geen wezenlijk verschil tussen perziken en nectarines. Binnen de rassen wordt wel. De kleine vruchtjes met wit vruchtvlees zijn zeer zoet en aromatisch van smaak. De boom heeft mooie roze bloesem, en heeft daarmee ook veel sierwaarde.


Meer soorten fruitbomen:.

Deze platte perzik is veel zoeter dan de ronde perzik , en makkelijker van zijn schil te ontdoen. Wel kan hij minder lang. Deze perzik groeit goed in het Nederlandse klimaat en is goed winterhar voor het beste resultaat kunt u hem wel beter beschut en op een warme plaats planten. Rasoverzicht perzik vlg. Ziektes en ongedierte :perziken hebben soms last van bladluizen, rode spint, oorwormen en wortelknobbelaaltjes, maar ook krulziekte , bacteriekanker en botrytis . Wanneer de perzik oogstbaar wordt voelt de schil aan of die van stof, vilt is.


Op het moment dat de perzik eetbaar is, veranderd de vrucht van.

Er zijn twee soorten perzik , diegene waarvan de pit makkelijk loslaat (liberal core) en die waarvan de pit is vastgegroeid: Siamese core . De perzik wordt gerekend tot de botanische soort Prunus persica. Zowel de wetenschappelijke naam als de Nederlandse naam doen vermoeden dat de perzik uit Perzië (thans: Iran) afkomstig is. Als verklaring voor de misleidende . Dit is echter maar ten dele waar. Hier komt nog een aantal nauw aan de perzik verwante wilde soorten voor.


De vrucht zou in China al vierduizend jaar bekend zijn. Vanuit dit land heeft de verspreiding plaatsgevonden . Kers en pruim zijn onze bekendste steenvruchten. Ze hebben een harde stenige of houtachtige pit omringd door sappig en smakelijk vruchtvlees. Minder bekend is dat ook andere soorten steenvruchten in ons klimaat geteeld kunnen worden: amandel, abrikoos, perzik en nectarine. Het zijn eveneens Prunus-.


Om perziken succesvol te kweken zijn een aantal voorwaarden belangrijk: Plek: Een warme zonnige plek op het zuiden met veel zon. Ik heb de perzikboom als leiboom aan een warmte vasthoudende zuidmuur geplaatst. Soorten Perzikbomen voor de buitenteelt: Amsden (ofwel Amsden June): Oud ras . Rassenkeuze bij het planten van perzikbomen.

Plantenziekten en plagen op steenvruchten (Prunus- soorten ). Snoeien van perzikbomen om ze gezond te houden. Uitdunnen van perzikvruchten. Vruchten met vlekken of met een zwarte schil.


Zaaien en oculeren van perzikbomen. Op dit ogenblik worden de laatste vruchten van Red Haven en Revita geoogst. De grondsoort hier is zandgrond) Diverse rassen: 1. Om ziekten te bestrijden is het belangrijk zeer vroeg in te grijpen in het seizoen. In dit artikel waarschuwen we voor krulziekte bij perzik , mos in het gazon en onkruid op oprit of paden.


De nectarine (Prunus persica nucipersica) is een ondersoort van de perzik zonder harige schil. Een andere soort perzik die ook wordt genoemd is de wilde Chinese perzik ( Prunus consociiflora). In deze database staan de best eetbare prunus soorten die . Ze bevat een harde houtachtige pit, net als de abrikoos, de pruim en de kers.


Technisch zijn dit alle steenvruchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts