vrijdag 27 januari 2017

Asperges planten bemesten

Vooral het eerste en tweede groei-jaar is een goede en regelmatige vochtvoorziening noodzakelijk. Het gewas beschikt dan nog over een beperkt en niet al te diep reikend wortelstelsel en het zoutgehalte in de grond is meestal hoger door de vrij zware bemesting voor de aanleg. Vochtgebrek uit zich vrij . Nederlandse asperges zijn de beste asperges (naar mijn mening) en relatief duur, maar erg lekker.


De aspergeplant is een winterharde vaste plant.

Ze zijn alleen in april, mei en juni vers te koop, simpelweg omdat dan de oogst valt. Door een te sterke bemesting trad er echter dikwijls een opbrengst- en kwaliteitsvermindering op. Stikstof wordt door de aspergeplanten slechts in zeer kleine hoeveelheden opgenomen.


Te veel stikstof geeft weke planten. Voor kalium zijn ze anderzijds dankbaar. We zullen de asperges dus jaarlijks een keer bemesten. Eens deze voorbereidende grondbewerking ten einde, gaat men over tot bemesten van de bedden, bij voorkeur met.


NMI is het enige onderzoek- en adviesbureau dat uitsluitend bodemkwaliteit in relatie tot groene functies als werkterrein heeft.

Met haar kennis levert NMI een bijdrage aan kennisvraagstukken en applicaties in de domeinen landbouw, milieu en natuur. Het is gebaseerd op oude wijsheden. Zijn die heden ten dage nog steeds van toepassing?


Er zijn immers nieuwe rassen, er worden meer planten per meter gezet en er zijn nieuwe plantsystemen. Kort- om, reden genoeg om de adviezen eens tegen het licht. Na de oogst nivelleren we de gron dit is nodig om de plantbasis op hetzelfde niveau te houden. De stengels die na half juni opkomen, laten we lekker doorgroeien.


Stalmest, groenbemesting e. H moet voor zandgrond liefst be- dragen en voor kleigrond 5;. Om de aspergeplanten een zo goed mo-. Asperges oogsten en bereiden, het vierde jaar na planten. Half juli zullen we nog eens bijbemesten met dezelfde hoeveelheid samengestelde meststof. Een goeie mest is paardenmest of koemest die reeds jaar heeft . Aspergeklauwen zijn de wortels van een jaar oude plant en deze kun je meteen gebruiken om de asperges te kweken.


Als je kiest voor zelf zaaien dan moet je dus. Voeg deze toe als je de grond aan het .

Mannelijke planten zouden iets meer asperges geven, vrouwelijke planten bewaren energie voor de vorming van bessen na de bloei, die niet eetbaar zijn. De verpakkingen waarin de aspergeplanten verpakt zijn zijn voorzien van plasticfolie die voorkomen dat de wortels met potaarde uitdrogen. Bij de aanleg van een aspergeteelt is het aan te raden om organische bemesting toe te passen. Net zoals dit bij mensen het geval is, hebben uw planten regelmatig een gezonde en evenwichtige voeding nodig om in topconditie te verkeren.


Bemesting het hele jaar door. De meststoffen van DCM bieden uw planten precies wat ze nodig hebben. Elke meststof heeft immers een specifieke formule, die meestal uit 5 . Zo ben je zeker dat je de plant niet stoort bij andere activiteiten. Het kan zijn dat je extra moet bemesten naar de volgende oogsten toe.


Smul deze zomer van zelf geteelde aardbeien. Houd het plantperceel onkruidvrij, laat de aspergeplantjes het eerste jaar vrij groeien en geef in juni een overbemesting van tot Kg samengestelde organische meststof per 1m². De planten kunnen na de ergste vorst de grond in. Vanaf eind februari, begin maart kun je aan de slag.


Maak een geul van centimeter diep. Je kunt drie planten per meter zetten. De geul laat je naar de zijkanten iets aflopen, waardoor de planten op een rug in de geul komen te liggen.


Leg de kop van de aspergeplant op . De site bevat praktische tips, informatie over vruchtafwisseling, grondeisen, bemesting , het zaaien en planten , ziekten,. DCM is gespecialiseerd in het optimaal laten groeien van planten , waaronder asperges. Daarom maken diverse DCM producten ook deel uit van ons brede assortiment. Alle planten in het plantenrijk behoeven een jaarlijkse onderhoudsgift aan voeding, zo ook een aspergeplant.


Het bemesten is belangrijk om een goed gewas te krijgen wat middels de fotosynthese zorgt voor de suikeropbouw van het volgende seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts