woensdag 18 januari 2017

Amaryllis geen water

Laat de bol drogen en leg hem op een schaal of in een glas. De bol heeft geen water nodig om te gaan bloeien. Vanaf begin mei kan de . Amaryllis in de tuin: Ook buiten doet dit bolgewas het goed.


Als de stengel hoger reikt dan uw vingers lang zijn (boven een centimeter of 12), is de plant groot genoeg om met water te worden besprenkeld.

Het is dus een secuur klusje om de bol te waxen, we raden niet aan om dit zelf te doen. Door het wax-jasje is de bol beschermd en heeft hij geen grond of water nodig. De bol moet droog en schoon zijn voor hij op de schaal of in het glas wordt gelegd. Hij kan zelfs zonder water tot bloei komen. Op water in bloei trekken is ook mogelijk.


Er zijn speciale glazen voor verkrijgbaar, waar de bol in blijft steken terwijl de . Half tot eind augustus stoppen met water geven en bij voorkeur ook zorgen dat ze niet meer nat regenen. De plant goed laten opdrogen zal er voor zorgen dat hij in een rustperiode komt, stopt met groeien en het blad afsterft.

Groenmoesmarkt NoWaterFlowers. Deze bollen hebben geen water nodig om te kunnen groeien. Het enige dat u hoeft te doen is te genieten. Ik heb een vraag in verband met mijn amaryllis. Ik heb steeds zeer lange bladeren, maar steeds komt er geen stengel met bloemkoppen.


Bij wat voor andere planten goede verzorging heet (voldoende warmte, water en licht) gaat de amaryllis volop voor blad. Zet hem nu licht en warm weg, geen water geven, de bol is nog steeds in zijn rusttijd. Hierna wordt het spannen pas als de rustperiode lang genoeg heeft geduur komt de bloemknop uit de bol, pas als hij er helemaal uit is weer water gaan geven. Wij hebben hiermee een prijs gewonnen voor het beste nieuwe product. Als uw amaryllisbol (hyppeastrum) in het voorjaar gebloeit heeft had ge deze in de pot moeten laten zitten en hem gans de zomer water en voeding moeten geven, eind september begin oktober geen water meer geven als de bladeren dan slap zijn geworden deze afknippen en de bol ergens wegzetten tot . Wij verkopen alleen de beste kwaliteit en iedere wax bloembol die wij verkopen wordt eerst gekeurd door onze keurmeester.


Hierdoor versturen wij alleen wax bloembollen waar wij 1 achter staan. U geeft nu natuurlijk ook geen water meer. Dit doet u op een droge koele plaats zoals een garage of kelder. Na deze maanden kunt u de bol weer planten en in bloei krijgen.


Alleen als de grond erg droog wordt, een beetje water.

Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel. De amaryllis heeft geen bla daarom noemen ze haar in de Verenigde Staten ook . De No water Flowers Glowz geeft licht in het donker. Leuk voor bij de donkere kerstdagen.


Deze trendy met wax versierde bollen hoeft u geen water te geven. No Water Flowers wax bollen zijn speciaal geselecteerde bollen die geen water nodig hebben om te groeien. De Vermeer serie bestaat uit bollen.


De bollen hebben een rustperiode van ongeveer weken nodig op een koele, eventueel donkere plaats en hebben geen water nodig. Ze kunnen dan gewoon in de pot blijven zitten. Verpot ze na deze periode in verse potgron geef ze een beetje water en meer als ze aan de groei gaan. Geef de amaryllisbol na het planten direct water.


Na het planten, heeft de bol geen water meer nodig totdat het eerste groen uit de bloembol tevoorschijn komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts