vrijdag 20 januari 2017

Strakke spiegelvijver

Spiegelvijver , een strakke vijver. Vaak bestaan ze uit strakke vormen en zijn ze heel ondiep. Op die manier werkt de weerspiegeling van zon en wolken het best. De traditionele vijver met zijn natuurlijk glooiende vorm is één van de meest voorkomende vijvers in ons land. De vijver krijgt op die manier een architectonische uitwerking.


Enkel wanneer ze een ondiepe waterstand en maar één functie hebben spreken we van een spiegelvijver.

Bij dergelijke soort vijver is het uitermate belangrijk dat het water helder blijft. Wanneer we in het ondiepe water algen of andere vuiligheden zien, dan gaat het strakke , architecturale karakter ervan vaak verloren. Houd je van een strak aangelegde tuin? Dan is een strakke vijver of spiegelvijver een uitstekend idee.


Hovenier Roel Zuidema verzorgt de aanleg van jouw spiegelvijver. Veel mensen kiezen voor een strakke. De spiegelvijver is bezig aan een opmars. Een strakke vijver zegt het al: rechthoekig en vaak afgewerkt met een hardstenen rand.


Een speciale strakke vijver is de spiegelvijver.

Bedoelt om een strak spiegelend effect te bereiken waardoor de tuin groter lijkt. Deze vijvers hoeven niet diep te zijn, er gaat meestal weinig of geen vissen en beplanting in. Aangrenzend aan het terras zou ik zelf willen een strakke waterpartij creëren, aan de randen ook afgewerkt met hetzelfde hout als het terras.


En ga te werk zoals lukenaar aangegeven heeft dit is de . Door deze reflectie wordt er een zeer ruimtelijk effect in de tuin gecreëerd. Tuin met strakke spiegelvijver in Heerjansdam. Onlangs realiseerde wij dit tuinproject in Heerjansdam.


In de tuin hebben we gebruik gemaakt van oud hollandse tegels gecombineerd met gebakken klinker verharding. Rodenburg tuinen: moderne achtertuin bij een nieuwbouwwoning. Deze kleine achtertuin heeft elementen die de tuin toch bijzonder maken.


De houten vlonder, het split en de oud hollandse tegels maken het tot een veelzijdige tuin. Daarbij is het waterelement een echte eye catcher in deze moderne en tegelijkertijd tijdloze. Stadstuin, groene buitenkamers in lijn.


Styling: Jacqueline Volker mmv Boer Staphorst. Achtertuin, stadstuin, groene buitenkamer, moderne tuin, kleine tuin. Deze pin is ontdekt door Vos Tuinvisie. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.


De weerspiegeling van de omgeving in de vijver maakt dit type vijver tot een indrukwekkende waterpartij.

Een spiegelvijver vergroot de optische ruimte in een tuin of buitenruimte door de reflectie van de omgeving in het wateroppervlak. In combinatie met bijvoorbeeld de strakke lijnen van een gebouw verhoogt de spiegelvijver de algehele uitstraling en presentatie. Ook in een particuliere tuin geeft deze strakke vijver een . De strakke zwemvijver vormt de overgang van het uitgestrekte grasveld naar de dieper gelegen weide waar zich de moeraszone bevindt. Met water in de tuin komt u tot rust. Het geeft vaak een speels effect in uw tuin.


Of het nu gaat om een strakke vijver, een kabbelend waterspel, een spiegelvijver of een zwemvijver om heerlijk in te kunnen zwemmen. Water in de tuin biedt vele mogelijkheden. In dit artikel vindt u verschillende voorbeelden van een vijver, een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts