maandag 26 oktober 2015

Pachysandra snoeien

Je kunt om de paar jaar de erg dichtgegroeide varianten fors uitdunnen zodat licht goed binnen gelaten kan worden. Je kunt de planten dan bijna tot op de grond afknippen. Vaak wordt deze handeling . De vrij donkergroene blaadjes zijn de pracht van deze plant.


Ze zijn dik en leerachtig in de vorm. Vermeerderen en snoeien.

Oudere planten kunnen ook gescheurd worden. Wel kunnen de planten flink uitgedund worden door ze bijna helemaal terug te knippen. De pachysandra verspreidt zich met ondergrondse uitlopers en is hierdoor zeer goed in staat om onkruid te onderdrukken.


Een zeer goede bodembedekker voor in de schaduw op een voedselrijke plek. Eventuele snoei verdraagt de . Uw tuinplanten worden binnen tot dagen gelever met aangroei garantie. Bij bestellingen boven de € is de bezorging . De pachysandra groeit het liefst in de schaduw.

Het is een bodembedekker die weinig eisen aan de bodem stelt, zolang deze voldoende vochtig is en niet te kalkrijk. Door jaarlijks een snoei of maaibeurt uit te voeren blijft het gewas fris en vitaal. Ook is het raadzaam om . Het is bij uitstek een heester, waarmee formele vormen en vlakken in de tuin kunnen worden gemaakt. Bij Amerikanen is de heester hoog genoteerd. Ze gebruiken ze liever dan gras.


Merkwaardig genoeg wordt de heester in Engeland nauwelijks geteeld. Krijgt een witte bloem in april, mei. Covergreen Stap 3: Leggen bodembedekkers by Lars de Jong Video's. Het snoeien van een haagbeuk by Harry Rmk.


Pachysandra is een halfheester en komt uit Japan. Hoe snoei je de pluimhortensia Limelight? Stekken maken van planten - Tuinieren. Dit verklaart ook onze naam. Vergeet ook niet onderhoudswerkzaamheden, onder andere pachysandra snoeien , uit te voeren.


De plant verdraagt snoeien overigens goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts