vrijdag 9 oktober 2015

Phlomis tuberosa amazone vermeerderen

Verzorging (snoeien, planttijd etc.) knip Phlomis pas in het voorjaar af vanwege de decoratieve zaaddozen. Prachtig in een grote groep. Bloei: van juni tot en met juli.


Matig winterharde vaste plant (knol). Zaaien: eenvoudig tot lastig.

Kiemtemperatuur tot 18°C. Daarin had ik ook een Phlomis bedacht. Nederlandse namen die ik tegenkwabrandkrui bruidstaartplant en Jeruzalem kaarsen. De nederlandse naam is Brandkrui familie van de Lamiaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer cm.


De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. De geadviseerde plantafstand is .

Een bijzondere kleurencombinatie! Anders dan de naam doet vermoeden, heeft dit brandkruid gelukkig geen irriterende haren. As tall dark strong upright stems hold many whorls of lilac pink flowers that stack up looking rather like a chandelier!


Phlomis are best known for their handsome woolly dark green foliage and are excellent for cutting and drying. Prefers well-drained soil in full sun. Scharnierbloem Physostegia virginiana verzorging, standplaats, planten, snoeien en vermeerderen. De bijzondere bloemvorm en kleur maken dit een waardevolle aanwinst.


Ook na de bloei blijven de uitgebloeide bloemen nog lang decoratief. De bloeiperiode is juni - augustus. Aamrader: Phlomis russeliana tips voor het snoeien, verzorgen en kopen van Phlomis russeliana. Het is een bladverliezende vaste plant met een smal opgaande, polvormende habitus en grijsgroene, salie achtige, lancetvormige bladeren. De plant bloeit in juni en juli met paarse bloemen gevolgd door fraaie decoratieve zaaddozen.


Phlomis tuberosa wordt in het nederlands brandkruid of etagebloem genoemd. Een decoratief groeiende plant voor zonnige plekken. Bladeren vormen een dicht tapijt op de grond.


Bloemen staan in kransen om de stengel.

Als de uitgebloeide bloemen aan de plant blijven, geven ze een heel mooi winterbeeld. Knip ze niet later want dan knip je voor het grootste gedeelte de bloemknoppen eruit. Bent u op zoek naar Phlomis samia? Ik wil hem graag splitsen.


De Phlomis samia is ook wel bekend als Brandkruid. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1centimeter. De Brandkruid is niet wintergroen.


Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Phlomis samia? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts