maandag 26 oktober 2015

Paprika grillen bbq

Je groenten zwart laten blakeren is meestal geen goed idee. Verwijder het zwart geblakerde vel en je vindt heerlijk zoet vruchtvlees. De ideale basis voor tal van gerechten.


Maar hoe moet je een paprika grillen ? En moet je een paprika ontvellen, zonder veel gedoe? Hoe bereid ik paprika op de BBQ ?

Gooi de groenten erbij en mix alles good door elkaar. Maak laag met alle groenten op een hete barbecue en gril de groenten ongeveer minuten per kant. De zwarte lijnen zijn de bedoeling. Leg de groenten op de borden over elkaar heen.


Maak de dressing door de olijfolie, citroensap en de chillisaus goed te mengen. Blaker ze zwart aan alle kanten door ze regelmatig te draaien. Pel de look en snij in flinterdunne . Of je het nu met een oven,.


Als je aan barbecueën denkt, denk je aan vlees.

Maar ook met paprika heb je veel mogelijkheden. Lees onderstaande tips een ga zelf aan de slag! Er zijn diverse methodes die je kunt gebruiken.


Je kunt ze in hun geheel grillen of eerst ontdoen van steeltje en zaadlijsten. Welke techniek ik kies, . Hier zie je hoe je een paprika kunt roosteren en eventueel ook ontvelt. Het instructiefilmpje van Allerhande laat stap voor stap zien hoe je te werk moet gaan. MET MOZZARELLA: Verwarm de grillpan of bbq tot heet.


Vul de paprikahelften met de mozzarella, olijven, oregano en knoflook en besprenkel eventueel met een beetje meer olijfolie. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen knoflook pellen en fijnhakken. Grillen kan zowel op de grill van de barbecue als in de grillpan. Of zet de grillpan op een lager pitje en neem lekker de tijd.


Zolang de groente niet aanbrandt, ontwikkelt hij een steeds zoetere en intensere smaak. Deze groentepakketjes voor op de barbecue zijn erg gezond en vegetarisch. Wij gebruiken in dit bbq recept champignons, paprika , cherrytomaatjes en rozemarijn en laten de groenten gaar stomen in pakketjes van aluminiumfolie op de bbq. Snijd ze dwars doormidden en bestrooi de binnenkant met een beetje peper.


Vul ze met geitenkaas en druk stukjes walnoot er tussen.

Druppel een beetje honing er over bestrooi met tijm. Veelal behoud je de pure smaak van de groente en wordt deze alleen nog maar dieper en met een rokerig nasmaakje van de BBQ wordt het helemaal een feest. Leg ze ongeveer minuten op de . Vooral in de lente en zomer grillen we wat af.


Mijn favoriete groenten hiervoor? Halloumi en gegrilde paprika kebabs, een heerlijk en makkelijk recept voor op de bbq. Halloumi is een kaas die je kunt grillen omdat het niet smelt.


Pascalle Naessens, Felix Alen, Wim Casteleyn en Peppe Giacomazza Marc Declercq. Grillen gebeurt op een metalen plaat, zoals een teppanyaki, of in een pan waarin een geribde laag is aangebracht. Met deze tips lukt het zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts