maandag 19 oktober 2015

Westerse levensboom

Deze haagconifeer is eenvoudig te verzorgen en groeit in de meeste omstandigheden probleemloos. Snoeien kan het beste gebeuren in de herfst. Er zijn vijf soorten, waarvan er twee in Noord-Amerika en drie in Oost-Azië voorkomen.


De naam levensboom danken de bomen aan het groenblijvende gebladerte en het veelvuldige traditionele geneeskrachtige gebruik van deze . Middelgrote conifeer met een dicht vertakte kroon die eerst nog gelijkmatig smal piramidaal groeit maar later iets onregelmatiger wordt.

Als haagplant kan hij op elk gewenste hoogte en breedte gesnoeid worden en als solitair kan hij na jaar wel een hoogte bereiken van circa 6m, de groeiwijze als solitair is . Deze conifeer is eenvoudig te verzorgen en groeit in de meeste omstandigheden probleemloos. De bladeren zijn goudgeel. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. Heeft een decoratieve vorm.


Te gebruiken zonder specifieke eisen . De zuivere soort groeit kegelvormig, wordt tot m hoog en heeft schubvormige bladeren, die in de winter lichtelijk bruin worden.

In het najaar krijgen de planten bruinrode kegels die, evenals alle andere delen, giftig zijn. Veel gekozen wintergroene haagplant met een dichte, frisgroene, piramidale groei. Blijft ook ′s winters mooi groen. Hij verspreidt bij aanwrijven van het blad een fijne geur.


Thuya liefst planten in een vochtige zand- of leemgrond. De soortnaam occidentalis betekent “vanuit het westen”, de boom is geïmporteerd. Bestel direct online of bezoek ons tuincentrum. De geneeskracht van westerse levensboom.


De westerse levensboom is een altijd groen blijvende coniferensoort uit de cipressenfamilie. Vraagt weinig onderhoud. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer centimeter. U bent van harte welkom in ons tuincentrum . Thuja occidentalis Rheingold.


De Westerse levensboom is wintergroen. De nederlandse naam is Westerse levensboom , familie van de Cupressaceae. KENMERKEN Vorm als een kwijnende, gedrongen ot bossige Reuzenlevensboom, zelden hoger .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts