dinsdag 13 oktober 2015

Bergthee verzorging

Ze zijn roo roze of wit en blijven tot het voorjaar zitten. Ook het blad is schitterend. De ovaaltjes zijn het grootste deel van het jaar frisgroen en verkleuren in de herfst naar dieprood tot purper. Dit laat de kleur van de . November is een uitstekende maand om het sierlijke plantje een plek te geven in de tuin of op het terras.


Worden die wensen ingewilligd dan is een verblijf van tot weken in de huiskamer geen enkel probleem.

Daarna moet de plant toch echt naar . Deze bergthee is een nauwe verwant aan de Heide. Mooi als balkonplant in de. Standplaats en verzorging. Gaultheria heeft het dan ook erg naar zijn zin op een zure grond.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Voeding - Geef in het voorjaar meststoffen. Na de aanplant voldoende water geven.

Mochten er wat dode takken en blaadjes in komen, pluk deze er dan uit zodat er weer fris nieuw blad gevormd kan worden. Als de plant dan toch iets te . Het duurt even voordat een gesloten mat is ontstaan. Deze plant is het gehele jaar een aanwinst voor je tuin, terras of balkon, maar kom je vooral in het najaar tegen bij tuincentra en bloemisten. Voor een tijdelijk verblijf in de huiskamer zijn er twee belangrijke verzorgingstips.


Vanwege zijn sprekende grote, rode bessen is het niet alleen een mooie . Uiterst makkelijke verzorging. Snoei is normaal niet nodig. Bergthee vormt een mooie, gesloten . De vogels lusten de bessen niet!


Kortom, een bodembedekker die er mag zijn! De melk biedt bescherming tegen oxidatieve stress dankzij de Griekse bergthee , terwijl de etherische oliën van bergamot en eucalyptus de stemming een boost geven en de . Alle omschrijvingen zijn gebaseerd op informatie van de producent. Eventuele claims zijn indicaties gebaseerd op klinische trials of gebruikerservaringen en bieden geen garantie. De hoogte na jaar is 50cm.


Deze plant is goed winterhard. Ze kunnen buiten tot in het voorjaar aan de struikjes blijven, dus zorgt bergthee voor leuke winterkleur. De besperiode is oktober.

Verpotten kan het beste gebeuren in het najaar, geef dan wat. Als bodembedekker uit het bos houdt de bergthee van lichte schaduw (bijvoorbeeld tussen en onder heesters). Trackbacks zijn gesloten, maar je kan een reactie plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts