vrijdag 9 oktober 2015

Bijenboom stekken

Maar als de stek nog in zijn juventiel stadium is, komt dit veel meer voor. Ik overweeg de treurwilg in mijn voortuin een verder voortbestaan in de kachel te gunnen. Een prachtige boom, die in zeven jaar tij van een stokje in de grond tot een enorme boom uitgroeide.


Omschrijving en kenmerken. Als drachtplant kan deze boom met gemak de leemte opvullen die na de lindebloei ontstaat, en aldus een belangrijke bijdrage leveren aan de .

Leeftijdsverwachting: 1jaar. Kroonvorrond tot schermvormig , half transparant. Bladlengte: blaadjes 6-12cm. Bloeiperiode: augustus- september. Zaadverbreiding: dieren.


Vermeerdering: zaaien, stekken. Toepassing: tuinen, parken. Bij de grootste bomen zij de gesteltakken dikker dan de stammen van de kleinere soorten, maar altijd met een vrij gladde schors, grijs of roodachtig van kleur.

De twijgen zijn vrijwel . The Late Show with Stephen. De bijenboom bloeit pas eind juli - augustus en is hiermee een van de . Glanzend geveerde bladeren van een 40cm lang. Eindstandige bloemhoofdjes met kleine groene of geelwitte bloemetjes. Vorig jaar zijn we gestart met iets waar mijn man al lang naar uitkeek: Het houden van een aantal bijenvolken.


Alleen jammer dat je die. Makkelijk te kweken ook en gratis : je steekt een stok in de grond en je hebt een nieuwe boom – met uitzondering van de boswilg, die niet te stekken valt. Vele soorten zijn inheems en . We kunnen ze kopen in het tuincentrum maar we kunnen ze ook door stekken vermeerderen. Het is waarschijnlijk de makkelijkste plant om te stekken , bijna 1 succes.


Berichtdoor vossejongl Do 18:17. Zeer waardevol voor de bijen vanwege de late bloei. De wortels kwamen al wel door het . Een nicheboom, maar wel een boom van de toekomst.


Smit breekt in deze nieuwe rubriek (zie kader) een lans voor zijn lievelingsboom.

In de veelvormige plantenwereld neemt de boom een heel eigen plaats in. Velen schatten zijn waarde alleen als dood product. Kennen zijn waarde als balk, plank of paal. Anderen alleen als brandhout. Als levend organisme wordt de boom vaak gezien als obstakel of iets waar men in een of andere vorm overlast van . Tetradium daniellii is . Teamleider en dendroloog bij Cobra boomadviseurs.


Nu gebruik ik de kennis en ervaringen in mijn werk. Stek van bloemtakken van Hedera helix;. Bijenbomen en -struiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts