vrijdag 30 oktober 2015

Guldenroede snoeien

Terwijl de inheemse echte guldenroede (Solidago virgaurea) nooit de weg naar onze tuinen heeft gevonden, zijn de decoratieve rassen, ontwikkeld uit de in Amerika inheemse soorten, wel populair geworden. Omschrijving: h -120cm. Uitstekend geschikt als snijbloem. Woekerplant bij veel voeding. Blad :Lancetvormig, langwerpig-elliptisch, soms licht gezaagd.


Solidago algemeen: Deze vaste planten, waarvan de bovengrondse delen tijdens de herfstperiode afsterven, en dus kaal de winter ingaan, behoeven voor de winter normaal geen snoei.

Meestal laat je de afgestorven plantendelen tot het voorjaar op hun plaats. Sommigen halen hun neus op voor guldenroede , vinden het een misbaksel van een onkruid. In dit artikel over Solidago Gulden Roede informatie over de beste grondsoort, bodem, standplaats, onderhoud en voeding en bemesting van de Solidago of Gulden Roede. Het is een plant die als hij vol bloeit en een sprekende gele kleur heeft niet mag ontbreken in de cottagegarden.


Standplaats: volle zon tot lichte schaduw. Groeit op vrijwel elke tuingrond. Solidago Strahlenkrone of Guldenroede is een rijk-en langbloeiende plant met trossen gele bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen en hommels.


Van Guldenroede kende men vroeger alleen een hoge soort. De orginele soort heeft een geneeskrachtige werking.

De laatste jaren zijn er ook compacte soorten gekweekt die ook voor kleinere tuinen zijn geschikt. Duizenden kleine bloempjes leveren een opvallende bloeiwijze op takken die smalle blaadjes hebben. Snoeien : als de bladeren lelijk worden in de herfst, knip dan de stengels tot net boven de grond af. De afgeknipte takken en bladeren mogen niet op de composthoop en laat niets achter in de tuin. Op het snoeiafval kunnen schimmels (botrytis) overwinteren die in het voorjaar de pioenroos aantasten.


Guldenroede (Solidago) is een plant uit de composieten familie (Asteraceae) en kent minstens honderd variĆ«teiten. Zodra de bloemen uitgebloeid zijn de plant in oktober tot de grond terug snoeien om uitzaaien van deze plant te voorkomen. Garden and Flowers Leaves . Winterhardheid Ja, usda zone 5b, Wanneer snoeien Tijdens de bloei uitgebloeide bloemen verwijderen (deadheaden) Ziektes Ja, . De Canadese guldenroede is een gemakkelijke tuinplant. De gele bloeipluimen vormen een pyramidevorm aan het eind van stevige 1-2m hoge stengels. Na de nodige snoei - en opruimwerken in je tuin zit je waarschijnlijk met een berg groenafval.


Wat gebeurt er met jouw. LATE oF CANAdEsE GuLdENroEdE. Beschrijving: Rechtopstaande, kruidachtige plant met langwerpige bladeren en typische.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts