donderdag 22 februari 2018

Bodembedekkers planten wanneer

Bodembedekkende planten zijn de laatste jaren erg in trek. Wil je weten welke verschillende bodembedekkers er zijn? Alleen zo krijg je een mooi aaneengesloten beplanting. De geselecteerde bodembedekkers zijn.


Vraag jij je af wanneer je het beste je tuin kunt aanplanten?

Lees hier alles wat je moet weten over het planten en verplanten! Eén ding hebben ze gemeen ze bedekken de bodem zeker wanneer er meerdere planten met een kruipende groeiwijze bij elkaar gezet zijn, of wanneer ze zichzelf snel vermeerderen en grote . Een overzicht van de bekendste en beste bodembedekkers , met enkele nuttige planttips. Met bodembedekkers creëert u een mooie groene onderhoudsarme tuin. Het belangrijkste kenmerk is dat deze het onkruid onderdrukken.


U hoeft dus minder te schoffelen of onkruid te plukken. Wanneer de planten een mooi ondoordringbaar tapijt hebben gevormd komt er zelfs maar een enkele keer onkruid doorheen.

Door te kiezen voor bodembedekkers , voorkom je onkruid en creëer je een mooi groen tapijt tussen je vaste planten. Bekijk hier onze top bodembedekkers. Wanneer u ervoor kiest om uw bestelling te laten bezorgen, kunt u ook direct de verzendkosten berekenen. De vaste planten houden het onkruid tegen en zorgen zo voor een mooi groen bloeiend tapijt in uw tuin. Deze vaste planten kunnen voor een border of onder hogere planten gebruikt worden.


Veel informatie en films. De aanbevolen plantafstand is dus een richtwaarde die aangepast kan worden aan de omstandigheden. Tuinplanten webshop van Nederland! Wil je een groep bodembedekkers snel laten dichtgroeien kan je de plantafstand verhogen. Wil je een bosje aanplanten in een grote tuin , dan plant je de jonge bomen dicht op elkaar om snel een boseffect te bereiken.


Goede bodembedekkers bedekken met hun bladerendek de naakte bodem en geven onkruid zaden weinig of geen kans om letterlijk en figuurlijk het licht te zien. Het zijn allen laagblijvende, meestal bossige, breeduitgroeiende planten met een grote groeikracht én desondanks toch niet al te veel onderhoud vragen. Nieuwe planten hebben voldoende water nodig om goed te kunnen wortelen.


Wanneer bodembedekkers eenmaal goed groeien, hebben ze meestal nog maar weinig onderhoud nodig. Verlangen een standplaats in volle zon.

Het grijze blad blijft in de winter. Foto van de desbetreffende plant. Acaena buchananii, Stekelnootje Deze bodembedekker is licht beloopbaar. De sierwaarde zit in het blad.


Plantdichtheid: per m². Geef deze planten volle zon om de kleur goed te laten uitkomen op redelijk droge grond. Ze vinden namelijk makkelijk aansluiting met andere planten in de tuin en deze planten bedekken de saaie grond in de tuin. Koop bodembedekkers zonder bloemen of juist met de leukste .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts