woensdag 7 februari 2018

Pluimhortensia's

Ook de herfstverkleuring van het blad is op een zonnige plaats adembenemend. Online bestellen = gratis bezorgd op de dag dat het jou uitkomt! Deze naam dankt hij aan zijn grote, kegelvormige bloempluimen.


Hydrangea paniculata is oorspronkelijk afkomstig uit China en Japan en wordt ook wel pluimhortensia genoemd. Als de pluimen in juli gaan uitlopen krijgen ze een geelgroene kleur, vervolgens verlopen ze naar schitteren crême-wit. Welke soorten pluimhortensias zijn er, naast de hortensia paniculata limelight?

Veel struiken moeten op tijd worden gesnoei willen ze mooi blijven bloeien. En zo zijn er honderden. Daarom kan je hem intensiever snoeien. Lees en kijk hier hoe en hoe vaak!


De Hydrangea Paniculata, beter bekend als de pluimhortensia , wordt in maart gesnoeid. De pluimhortensia bloeit op de takken die van het voorjaar gevormd worden. Je kunt een pluimhortensia snoeien in de winter, maar wacht liever tot februari.


Het voordeel van de pluimhortensia ten opzichte van zijn populaire soortgenoot is dat deze beter tegen vorst en tegen droogte kan.

De bloeiwijzen zijn piramidevormige samengestelde trossen of pluimen. Pluimhortensia met schermvormige bloem? Vanwege de pluimvormige tros is deze plant een bijzonder type hortensia. Vooral witte en roze variëteiten, die vaak ook nog doorkleuren, . Er is haast geen tuinplant die zo populair is als de hortensia. Laat je deze zomer eens verrassen door de pluimhortensia.


Je herkent de plant direct aan de sierlijke, pluimvormige . De bloemen verkleuren in het najaar met prachtige roze kleuren. Binnen 2-werkdagen bezorgd! Koop of Verkoop pluimhortensia op Marktplaats. Bij jaarlijkse snoei is de max. Deze verkleuren naar mate de zomer vordert naar roze.


Ze bloeien ook ieder jaar op éénjarig hout en mogen in de vroege lente goed terug gesnoeid worden. Bloemvorpluimhortensia. Bijzonderheden: Zeer volle kegelvormige pluimen die groen beginnen, dan wit kleuren en rose nakleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts