dinsdag 13 februari 2018

Phlomis russeliana bloeit niet

In pot prachtige planten, heel ander blad en veel belofte. Phlomis Amazone kweek ik voor de kwekerij. Van klanten hoor ik complimenten. Ik heb hem zelf nog NOOIT in bloei gehad hier.


Ik plant elk jaar wel ergens . Dat zijn de 1ste in bloei.

Misschien zal die van u dit jaar niet bloeien , dat heb je wel meer met bepaalde vaste planten het 1e jaar. Die gele die jij graag ziet, is hier uit de tuin, omdat het te fel . Als er geen bloemen in komen in het voorjaar plagen door er met een riek onder te steken en ze iets op te tillen. De plant groeit gemakkelijk en kent geen ziektes of belagers en ze bloeit heel de zomer. Ik hou namelijk niet zo van geel. Zelf zaaien was het credo, zelf zaaien is . De bodem dient voldoende.


Krans na krans opent zich waardoor de plant lang bloeit. De langbloeiende plant krijgt al vroeg in het jaar, in juni, lichtgele bloemen die een zeer apart uiterlijk hebben.

De niet bloeiende scheuten vormen een dichte deken op de grond. De gele bloemen verschijnen in juni en zijn eveneens in kransen rond de stengel gerangschikt. Er zitten meerdere dichte bloemkransen . Deze mooie plant staat het liefst in de volle zon en bloeit in de periode juni-juli.


Minimale afname, stuks. Standplaats, Halfschaduw , Zon. Met kleine roze bloemen. Bloeit in juli - augustus. De nederlandse naam is Brandkrui familie van de Lamiaceae.


De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Elk jaar groeit hij hoopvol op, met veel bla maar hij bloeit niet. Twee jaar geleden was er welgeteld één bloem en daarmee moest ik het doen. Dit plantengeslacht valt op door de bloei in etages.


Zijn kracht schuilt vooral in de statige, sterk architectonische habitus. Zelfs als de plant uitgebloeid is kun je nog genieten van de aparte groei- en bloeiwijze. Moet je natuurlijk wel de stengels laten zitten.


Aan de stevige vierkante bloemstengel ontstaat een krans met gele of paarse bloemen. Daar houdt het niet mee op. Het is een wintergroene vaste plant met een opgaande, polvormende habitus en grijsgroene tot bijna zilvergrijze, salie achtige, ovale bladeren.

De plant bloeit in juni en juli met geurende, botergele, bijna dovenetelachtige bloemen gevolgd . De plant heeft wat weg van de bekende brandnetel, maar heeft (gelukkig) geen brandharen. Het blad is hartvormig, licht behaard en groen van kleur. In de maanden juni tot en met september bloeit de plant met .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts