donderdag 8 februari 2018

Bijenboom tetradium

De bijenboom bloeit pas eind juli - augustus en is hiermee een van de . Veel bijenbezoek op de bloemen van de bijenboom , maar ook voor hommels een waar lustoord. Tetradiums variëren van min of meer struikvormige, kleine bomen van tot meter hoog, tot aan grote, zware bomen van tot ruim meter hoog. Het blad Boomzorg besteedt in drie artikelen aandacht aan deze van oorsprong Aziatische boom.


Ten Hoven Bomen - Op zoek naar een bijenboom ? Voor de imker die op zoek is naar een uitstekende dracht in de nazomer is de bijenboom een zeer geschikte boom om aan te planten.

Van eind juni tot begin augustus is deze boom een geweldige nectarbron voor de bijen. Het is een snelgroeiende boom die winterhard is en . De bladeren zijn oneven geveerd en hebben een glanzende donkergroene bovenkant. Tetradium daniellii bloeit pas in augustus met witte losse pluimen.


De onderkant van de bladeren is grijsgroen. In de herfst krijgen de bladeren een mooie herfstkleur. Na de bloei ontstaan prachtige purperrode vruchten. De bloemen worden massaal door bijen bezocht en zijn bovendien erg mooi.


Festijn voor honingbijen, wilde bijen en hommels.

Garantie op de groei kan vanzelfsprekend niet worden gegeven, maar alle bomen zijn . Tijdens zijn hoofddracht, in de tweede helft van juli en augustus, legt hij over zijn brede kruin een . Het natuurlijke verspreidings- gebied ligt in de Chinese provincies Hubei en. Himalaya, en in delen van Korea. Yunnan, tot aan de oostelijke grenzen van de. POorspronkelijk uit Korea, deze boom gemakkelijk verdraagt ​​-°C. De soortnaam Daniellii is een eerbetoon aan de Engelse legerarts en botanist William . Binnen 2-werkdagen bezorgd!


Al enkele jaren zaai ik ze zelf. Gewoon in een bakje met wat potgrond vermengt met zan afschermen met een stukje plastic. Kiemen binnen vrij snel in een vorstvrije kas vanaf nu. Als de plantjes een centimeter of zijn verspenen in een potje en in mei buiten zetten. Aan het eind van het jaar kunnen ze . Een fantastische boom, die veel vaker aangeplant zou moeten worden: deze bloeit met trossen crèmewitte bloemetjes, laat in de zomer en is een belangrijke voedingsbron voor bijen en . De boom is geschonken door het Tree Centre Opheusden aan de organisaties die in maart van dit jaar de Intentieverklaring Biodiversiteit . Natuurlijk areaal: Centraal-China Status: uitheems, weinig geplant.


Successiestadiupionier. Beworteling: hartwortelstelsel, fijn vertakt.

Schaduwtolerantie: laag. Droogtetolerantie: hoog. Leeftijdsverwachting: 1jaar. Kroonvorrond tot schermvormig, half . Snelgroeiende solitair met een halfopen breed waaiervormige kroon op een korte stam. De schors is glad en donkergrijs, voorzien van lenticellen.


Bijenbooontvang van tuinsms.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts