maandag 12 februari 2018

Fietsenstalling voortuin vergunning

Zo heeft de gemeente Den Haag al enkele jaren als beleid dat wanneer men geen achtertuin heeft, men een berging in de voortuin mag bouwen als deze niet hoger is dan één meter. Hiervoor moet men wel eerst een bouwvergunning aanvragen. De welstandscommissie beoordeelt dan of de fietsenstalling onopvallend . Is aan of meer van deze voorwaarden niet voldaan, zoals bijvoorbeeld in uw geval omdat het tuinhuis of fietshok in de voortuin zou moeten komen, dan hebt u een stedenbouwkundige vergunning nodig, die u moet aanvragen bij de gemeente.


Om een garage of carport te bouwen, heeft u altijd een . Weet er iemand of er contructies in een voortuin mogen geplaatst worden.

Ik heb al info gevonden in het ruimtelijk structuurplan en daarin staat bij de zaken zonder vergunning dat een een tuinhuis in de voortuin niet mag. Dit staat onder de zaken waarvoor geen vergunning nodig is, maar bepaalt dit . Max heeft een fietsenhok in zijn voortuin gebouwd. Tijdens een controle constateert de gemeente dat dit fietsenhok hoger is dan één meter en daarom niet zonder vergunning gebouwd mag worden. De gemeente verzoekt Max om het schuurtje binnen zes weken te verwijderen. Als hij dat niet doet, dan . Vergunning nodig voor fietsenberging in voortuin ? Er zijn bepaalde regels betreffende objecten in een voortuin.


Zeker wanneer deze aan de voorkant van de tuin geplaatst wordt.

Wanneer u het fietsenhok aan de voorkant van uw tuin wilt plaatsen en deze hoger wordt dan wettelijk toegestaan kunt u ervoor kiezen om het . Welke wet is van kracht? Want ik las dat de lichte vergunning is komen te vervallen. In het bouwbesluit lees ik dat een fietsenberging hoger dan die meter zou . Carport of overkapping vergunningsvrij bouwen mogelijkheden! Een carport of andere overkapping kan vergunningsvrij gebouwd worden. Dit kan op basis van meerdere artikelen.


Artikel bijlage II Bor. Of artikel van bijlage II Bor. De strikt noodzakelijke toegangen en opritten naar de woning zijn vrijgesteld van vergunning. Parkeerplaatsen in de voortuin vallen hier niet onder.


Wel de toegang tot voordeur en garage. De aanleg van een niet–overdekte constructie ( siervijver, terras, zwemba…) is vrijgesteld van vergunning tot maximaal vierkante . Als u werken uitvoert in het Vlaamse Gewest, is de algemene regel dat u een vergunning aanvraagt. Waar heb je wel of geen vergunning voor nodig en heb je dan ook te maken met de buren? Voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorkant van uw woning gelden aparte voorwaarden.


Dat geldt ook voor een fietsenberging in uw voortuin. U moet hiervoor altijd een omgevingsvergunning aanvragen.

Direct aanvragen met DigiD of eHerkenning. Het plaatsen van een fietsenstalling in de voortuin. De bijbehorende documenten kunt u . Een provisoir schuilhok in de voortuin in elkaar timmeren is niet zo moeilijk. Esthetische oplossingen met een functionele meerwaarde vergen meer denkwerk. Een goede fietsenstalling past bij de architectuur van de woning of het gebouw en doet geen afbreuk aan het straatbeeld.


Op maat van de beschikbare ruimte. Een vergunning is niet voor alle bouwplannen nodig. Op de website van het omgevingsloket doet u online een vergunningscheck. Komt u er niet uit met de vergunningscheck ? Dit zijn projecten waarbij het gaat om bouwen, slopen, kappen, graven en lozen.


Door middel van een vergunningencheck ziet u direct of . Gaat u bouwen of verbouwen? Dan heeft u meestal een omgevingsvergunning voor bouwen nodig. Deze vergunning vraagt u aan via het Omgevingsloket.


Op het Omgevingsloket kunt u ook eerst een vergunningencheck doen om te bepalen of u voor uw bouw- of verbouwplan een vergunning moet . Wilt u een bijgebouw of overkapping maken bij uw huis of bedrijfsgebouw? Zie hier wanneer u een vergunning nodig hebt en waar u op moet letten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts