dinsdag 20 februari 2018

Palmboom trachycarpus fortunei snoeien

Palmbomen groeien vanuit een groeipunt bovenin de plant. Deze vormen een goede basis met betrekking tot de voedingsbodem. Welk materiaal we ook gebruiken voor een pot of kluit, de waterhuishouding . Hier nog een tal palmen in pot staan welke over een maand geplant gaan worden. Aan palm zitten trossen met zaadjes en aan palm zou ik graag wat bladeren weg willen snoeien.


Wanneer is dit de beste tijd?

Meer resultaten van palmvrienden. Winterbescherming palmbomen - hoe palmbomen best overwinteren. Kan een palm goed tegen verplanten? Het snoeien van de palmboom is relatief eenvoudig.


Door deze naar beneden te buigen zijn de bladeren eenvoudig met en snoeischaar te verwijderen. Deze palm kan vorst tot - °C verdragen. Het is raadzaam hem te behandelen als kuipplant, met name door hem binnen te halen en te overwinteren op een donkere of lichte plaats.


Wel verwijder je in het voorjaar, bij het . In een exotische sfeer onder een palmboom liggen?

Bescherming tegen strenge vorst en vrieswind. Verzorging: Water bij droogte. Bijzonderheden: blauwe vruchten na de bloei . Trachycarpus fortunei : Regelmatig snoeien van deze palm is niet nodig.


Als de onderste bladeren van de palmboom niet mooi meer zijn dan kan men deze snoeien tot op circa 10cm van de stam. Bij temperaturen vanaf -graden Celsius wordt aangeraden de wortels en de palm zelf af te dekken. Overleven palmen in de tuin in ons klimaat? Snoeien van deze waaiervormige bladeren stimuleert de groei van nieuw blad en de stam word in principe hoger. De bladeren zijn groot en waaiervormig.


Na de winter zijn vaak de onderste bladeren lelijk geworden, deze kunt u eraf snoeien. Uit het hart van de palm komen weer nieuwe bladeren tevoorschijn. Nu slaat dit niet direct op een boomachtige palm , maar meer op iemands handpalm.


Ik heb een vraag over de bloemen van de trachycarpus fortunei. Deze zijn uitgekomen en verliest nu zijn gele zaden. De tuin ligt er vol mee.


Kunt u mij vertellen in welke periode ik de bloem (stelen) kan snoeien. Als de palmen geen fatsoenlijke kluit hebben dan wordt . U kunt de palm naar de winter snoeien en in het voorjaar zullen er .

Chinese waaierpalm , windmolenpalm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts