donderdag 8 februari 2018

Datum oranje gasslang

Om eigenaren van caravans en campers wat meer bewust te maken van de levensduur van gasslangen hangt het Duitse en veel gebruikte slangenmerk GOK vanaf nu een opvallend geel briefje aan zijn slangen. Daarop niet meer de datum waarop de slangen zijn gemaakt, maar de datum waarop ze . Er zijn soorten slangen: een oranje gasslang en een zwarte gasslang. De oranje slang is voor gasflessen gevuld met propaan of butaan.


De zwarte gasslang is alleen bedoeld voor een butaan gasfles.

Overigens zijn de meeste gasflessen in Nederland gevuld met propaan. Maar heel weinig gasflessen worden vandaag . Onder voorwaarde dat de gasinstallatie iedere twee jaar wordt gekeurd. De eigenaar van de kampeerauto is verantwoordelijk. Daarnaast zijn er fabrikanten die op de slang aangeven voor welke datum deze vervangen moet worden.


Het is wettelijk bepaald dat de gasslang gedurende de gebruiksperiode in deugdelijke . We gaan kijken, ik heb net geleerd dat er waarschijnlijk een uiterste houdbaarheids datum op de slang zal staan, dat had ik niet bedacht he.

Er is wettelijk niets over geregeld. Het ANWB-advies is om oranje propaanslangen elke vier à vijf jaar te vervangen en de zwarte butaanslangen elke twee jaar. Tussentijds moet je wel regelmatig controleren op beschadigingen en scheurtjes.


Op de gasslang van het gasfornuis in de keuken staat een datum. Wat betekent deze en wanneer moet ik de gasslang vervangen? Afgelopen winter heb ik een koelkasje en een tweepits gasstel gekregen. In de campingartikelenzaak heb ik een stuk nieuwe slang gekocht maar nu zag ik dat het een propaangasslang ( oranje ) is.


De UGAS Extra Veilige Gasdrukregelaar met EFV-Technologie wordt . In de gasslangen zijn er twee soorten: een oranje gasslang die verplicht is voor propaan maar ook mag gebruikt worden voor butaan en een zwarte gasslang die enkel mag gebruikt worden voor butaan. Gas leidingen van koper en gasslangen van PVC en Gummi - winter bestendig en levens lang vind u op deze pagina. Wij persen ook gas slangen op maat. De prijs van de pvc gasslang is € 2. Controleer de datum van gasslang en -fles. Hetzelfde geldt voor de drukregelaar.


Zorg ook dat de gasfles rechtop staat naast de barbecue. Daarmee weet je dus hoe oud een gasslang is.

Een oranje gasslang mag niet ouder zijn dan jaar. Hiervoor geldt jaar) De slang mag ook niet langer zijn dan meter. Ook in schuurtjes, aanbouwen en . Er zijn twee situaties waarin gasslangen gebruikt worden.


De vraagsteller is hier niet duidelijk in. Situatie 1: het gaat om een butaan- of propaanaansluiting ( meestal recreatie maar beperkt ook huishoudelijk, vooral op het platteland). De meest gebruikte slangen zijn de bekende oranje of rode slangen . Vervang tijdig de gasslang van uw fornuis! Wist u dat de meeste fornuizen zijn aangesloten op het gasnet met behulp van een rubberen gasslang ? Doordat de gasslang meestal is weggewerkt achter een fornuis, waar de temperatuur van o ruimschoots wordt overschreden, treden er verouderingsverschijnselen op. In het geval de uiterste gebruiksdatum wordt vermeld staat er doorgaans op de gasslang : to be replaced before.


Dit jaartal geeft dan aan wanneer de uiterste gebruiksdatum (jaartal) is van de gasslang. Wij JULIANA, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje -Nassau, enz. Ik heb in de keuken een gasslang op het gasnet van 70cm lang naar het kooktoestel.


Koop dan gelijk een gele RVS slang die hoeft ook niet om de datum verloop vervangen te worden. Kacheltje Geregistreerd .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts