maandag 19 februari 2018

Seringenboom planten

Omdat seringen van het merk Parfum de Nature in pot zijn opgekweekt en een stevige wortelkluit bezitten kun je ze het hele jaar door planten. Maak een ruim plantgat dat minstens 2x zo breed is en x zo diep als de wortelkluit. Steek de grond onderin het plantgat goed los, zodat de nieuw te vormen wortels hier . Sering bloeit met geurende pluimen in mei.


Er zijn verschillende soorten sering.

Lees hier meer over het planten en verzorgen van sering. Het is een kleine boom of struik die vooral bekend is vanwege de aantrekkelijke, zoet geurende bloemen. Meestal tref je ze aan in paars of lila bloemtinten, maar ze zijn er ook in het wit, bleekgeel, roze, blauw en zowel enkel- als dubbelbloemig. Het zijn allen bladverliezende planten met geurende, viertallige bloemen. In ons klimaat zijn de meeste . Een van de botanische soorten, de gewone sering (Syringa vulgaris), heeft aan betekenis verloren sinds de daaruit ontwikkelde rassen de markt hebben veroverd.


De bloemen geuren aangenaam.

Vindt uw seringenboom op tuinplantenwinkel. Seringen zijn onmisbare voorjaarsbloeiers. Ga naar een kwekerij en kies een seringenvariant uit om te kweken. Schenk, behalve aan de kleur, ook aandacht aan de volwassen hoogte van de plant. Sommige planten , zoals de Palabin en de Superb seringen , worden struiken met een hoogte . Vooral Syringa vulgaris rassen zijn gevoelig voor teveel wind.


Zorg ook voor voldoende ruimte zodat de planten voldoende tot ontwikkeling kan komen. Te dicht geplante seringen groeien smal opgaand en bloeien enkel aan de top. Je verplaatst die best zo snel mogelijk. Zo snel mogelijk verplaatsen is hier dus de boodschap.


Je snoeit de struik ook best tot op de helft terug. Door de sering te verplanten zal immers een groot deel van de wortels sneuvelen. Een seringenboom is een sieraad in de tuin. Hij bloeit prachtig en geeft mooie bloemen met een heerlijke geur.


Het planten van de sering vraagt om enige kennis.

Zo voorkom je dat de plant zijn energie gebruikt om zaden aan te maken, maar weinig energie stopt in het maken van nieuwe bloemknoppen. Weten wat je nog meer (nu) kunt snoeien? We noemen dit ook wel een pronkbloeier, een beetje een praatjesmaker onder de seringen. De sering , Syringa vulgaris, bloeit bijzonder uitbundig.


De Oostenrijkse ambassadeur bracht enkele planten mee naar Europa en plantte die in zijn tuin in Wenen. Hij nam deze zelfs mee, toen hij naar Frankrijk moest gaan verhuizen. Zet de struik voor het planten eerst in een emmer lauwwarm water.


Zet de kluit van de sering op de juiste hoogte in het plantgat. De bovenkant van de kluit moet net iets onder het grondniveau komen. Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan.


Omschrijving: Hoogte 5m tot 7m (volw. na tot 20j) Tweeslachtig - bladverliezend. Syringa vulgaris of gewone sering is een middelgrote, bladverliezende sering met een bossige, breed opgaande groei. Als de planten zijn geënt, groeien er veel wilde scheuten (opslag) vanuit de onderstam. Deze worden best onmiddellijk verwijderd om te voorkomen dat ze de ent overwoekeren.


Dat het een sterke plant is bewijst wel het feit dat hij in Vlaanderen frequent gebruikt wordt in de middenbermen van autostrades. Planten , bomen en tuinartikelen gratis in huis? Bestellen bij tuincentrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts