woensdag 14 februari 2018

Bouwen op erfgrens hoogte

Je wilt een garage, uitbouw of schuur bouwen op erfgrens. Lees hier alles over bouwen tegen de erfgrens en vind jouw burenrecht jurist. Lukt het daarmee nog niet, dan kunt u tegen betaling de landmeter van het Kadaster de erfgrens laten aanwijzen.


De muur van mijn garage ligt op de erfgrens. De nieuwe buren bouwen een schuurtje en een overkapping die wordt vastgemaakt aan het dak van het schuurtje. Tussen de gemetselde pilaren van die overkapping en dus ook het dak daarvan en mijn garagemuur zit ong.

Vaak betekent dit een verbod om boven een bepaalde hoogte iets te bouwen. Gootrecht: het recht om (vuil) water te lozen vanaf het ene erf naar het erf van de buren via bijvoorbeeld hemelwaterafvoer. Recht om een boom te hebben in uw tuin binnen meter van de erfgrens. Is dit afhankelijk van de lokale wet- en regelgeving? Help, er wordt een loods van mtr hoog tegen mijn.


Buurman wil enorme garage bouwen , mag dat? Meer resultaten van forum. Ook de hoogte en het gebruik van het bijbehorend bouwwerk is gebonden aan regels.

U mag maximaal mdirect tegen de erfgrens van de buren bouwen. Woont u in een hoekhuis. Ook als u de meest ongunstige verdeling van de bouwwerken aan zou houden (tuinhuis in de ene hoek en de carport in de andere hoek) overschrijdt u deze grens niet.


Van te voren de buren op de hoogte stellen van uw plannen is . De formule geldt voor ieder punt van de daknok, zodat op de grens met twee buren aan beide zijden sprake moet zijn van een hellend dak. Tussen ieder punt op meter hoogte boven de perceelsgrens en . Maar nu hij nog een mega schuur wil bouwen in de tuin ben ik er klaar mee. Wie kan mij helpen met de regels? Re: Erfgrens bebouwd door buren.


Is er regelgeving die zegt dat de pergola (tuinmeubilair) op een bepaalde minimale afstand van de schutting ( erfgrens ) moet komen? Vraag: mag ik bouwen tegen de erfgrens ? Hoe dient de hoogte van een erfafscheiding gemeten te worden? De hoogte van een erfafscheiding moet gemeten worden vanaf het aansluitende terrein. Indien de hoogte van het terrein aan beide zijden van de erfscheiding verschilt dan geldt dat de hoogte bepaald mag worden vanaf het hoogste . Wij hebben een vergunning voor het bouwen van een aanbouw.


In de vergunning staat dat deze op de erfgrens moet komen. Nu hebben onze buren hier bezwaar.

Is de hoogte van de afscheiding meer dan. Het misverstand over bouwen binnen een meter van de erfgrens is begrijpelijk, omdat je in principe als je binnen een meter van de grens met het burenerf. Verder gelden er natuurlijk ook beperkingen dat de diepte niet meer dan 2½ m mag zijn en de hoogte niet meer dan m, en ook niet hoger dan de . Een argument hiertegen kan zijn dat door de verdieping van aanbouwen tot meter (met een maximale hoogte van meter) de directe buren mogelijk een geringe afname van de licht- en zontoetreding in de tuin en woning en het uitzicht ervaren.


Beseft moet echter worden, dat vergunningsvrij op de erfgrens een . Wat mag ik vergunningsvrij bouwen ? Vier vragen over vergunningsvrij bouwen : Vraag 1: Valt het onder de regels voor vergunningsvrij bouwen ? Aanbouwen zoals een serre of . Een scheidsmuur op de erfgrens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts