maandag 15 juni 2015

Witte seringenboom

Seringplanten zijn bladverliezen de bloempluimen hebben diverse kleuren variërend van donkerpaars tot wit. Alle seringen bloeien in de maand mei. Seringen kunnen uitgroeien tot enorme struiken die aan de onderkant kaal zijn.


Snoei sering direct na de bloei. Niet bepaald het ideaalbeeld voor de kleine tuin. Maar als u dat wilt kan de gewone sering door snoeien heel .

De sering (Syringa) is een prachtige bloeiende heester. Meestal tref je ze aan in paars of lila bloemtinten, maar ze zijn er ook in het wit , bleekgeel, roze, blauw en zowel enkel- als dubbelbloemig. Er zijn tientallen variëteiten.


Wit , purper en roze zijn het meest als kleur te vinden. Deze onderscheiden zich weer in enkelbloemige en dubbelbloemige soorten. Hoi Rinar, kun je een foto sturen van de witte rondjes op de stam?


Daarna heeft de boom het . Een zeer uitgebreid en 7-jarig sortimentsonderzoek in Nederland selecteerde volgende cultivars als de beste soorten per kleur.

Heb je schoenen die je niet meer draagt? Op Marktplaats zijn ze zo verkocht. De gewone sering heeft lichtgroene, gladde en onbehaarde bladeren in de vorm van een hart.


In de herfst vallen de bladeren af. De bloeitijd is in april en mei. Kwaliteit Sering Wit op voorraad. Mooie planten Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland.


Seringen komen van nature voor vanaf het zuidoosten van Europa tot Japan. Het zijn allen bladverliezende planten met geurende, viertallige bloemen. In ons klimaat zijn de meeste . Voor versieringen en verwerkt in een grafboeket wordt de sering veel gebruikt. Sering is wel de bekendste bloeiende struik in de maand mei. Voor verschillende doeleinden wordt de sering vrijwel het hele . Een seringenboom geeft geur en bloemen in de lente Een tuin waarin een seringenboom groeit geeft een aparte sfeer vooral in het voorjaar.


Groeit uit tot een bossige vorm. Dossier Seringen van A tot Z deel 4: verzorging, de bloei, snoei,, Syringa persica (x) ´Alba´ Nederl. Bladvorlancetvormige, slanke bladeren.


Net als de soort ook met heerlijke, geurende witte bloemen.

Van de vele cultivars noem ik er enkele. De witte en paarse sering bloeien niet gelijk, daarom hebben we deze soorten afzonderlijk vermeld. Syringa vulgaris is te herkennen aan de hartvormige voet van de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts