vrijdag 26 juni 2015

Plumeria kweken

Dit is een exoitsche plant die tot een boom kan uitgroeien. Het zijn ook rubberplanten die een wit, melkachtig en irriterend sap afscheiden. Dit sap is sterk irriterend voor de ogen en de hui let dus goed op bij het . Ik heb zelf zaden opgekweekt, maar ook zelf stekken gewortel die uit de tropen waren opgestuurd.


Of stekken, die kennissen of wij zelf meegenomen hebben van een vakantie. Heerlijk ruikende bloemen, een sprookje uit Azie.

Plumeria (Frangipani, Klanghout) is . Ook de Epiphylium Oxypetalum heeft weer gebloeid – je moet er snel bijzijn want na nacht (uur) is het voorbij. Kweekhandleiding en verzorging. Categorie: tropische struik, kuipplant, kamerplant.


Algemeen: Veel voorkomende, succulente sierplant in de tropen en subtropen. De takken zijn vlezig en sterk verdikt. Heel bijzonder zijn de . In Nederland heb je – in tegenstelling tot de warme, vochtige subtropische en tropische gebieden – met andere klimatologische omstandigheden te maken. Vooral van de combinatie koud en nat heeft de plant .

In de vrije natuur kan de Frangipani tot een kleine boom van meter uitgroeien. Indien de plant te groot wordt dan verdraagt ze ook. Dit voorjaar heb ik een plumeria gekocht. Door de daarvan verkregen zaailingen allemaal op dezelfde manier en onder eendere omstandigheden op te kweken willen we uniform uitgangsmateriaal verkrijgen.


Kijkt u dan voor ons uit naar complete zaadpeulen? Noodzakelijke onkosten . Woensdag op pad voor teelaarde, catcusgrond en natuurlijk de zaden. Ik weet nu waar ik deze kan vinden. Ik houd het bij mijn poging tot kweken bij het vermeerderen door zaailingen.


Met een kiemduur van 3-dagen en een gemiddelde temperatuur van tot graden zou je gaan geloven in resultaat . Omdat deze plant niet goed uit zaad groeit (de jonge planten lijken niet altijd op de ouders), wordt plumeria vaak gestekt zodat. Met werkelijk schitterende bloemen, die een zoete geur verspreiden, is het van de mooist bloeiende tropische planten. Zet uw haar op een lichte plek, maar liever niet in de volle zon vanwege kans op brandplekken op het blad. Pas als ze aan de zon gewend is, door haar dagen lang elke dag een uur langer in de zon te plaatsen (afharden), kan ze op .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts