maandag 8 juni 2015

Kerstboom stekken

Bekijk alle reacties via groeninfo. Een kerstboom is in ieder geval niet te stekken , afgezaagde bomen zijn kansloos. De boom krijgt wel flink wat te incaseren: buiten-binnen-buiten.


Maar de overgang naar buiten wat makkelijker door de boom eerst een paar dagen in een koelere ruimte te zetten, dan de grond in bij vorstvrij weer. Na ongeveer weken komt er vervolgens een klein boompje op.

Na die twee jaar kunnen ze verplant worden naar het open veld. Soorten kerstbomen kiezen: Abies nordmanniana of Nordmann-spar als beste kerstboom die geen naalden verliest en groene kleur heeft. Dan kan je stekken nemen van wortels, stelen of bladeren van de plant. Hoe je moet stekken lees je hier.


Wil jij graag je eigen, duurzame kerstboom in de tuin kweken? Lees hier dan alles over de beste soorten kerstbomen , hoe je ze moet verzorgen en hoe je ze omtovert tot kerstboom die je jaar in jaar uit kan gebruiken! Van jonge stekken tot prachtige bomen die stralen tijdens de feestdagen.


Plantgoed in ppotjes is veel beter vertakt,waardoor al na 2-jaar een goed gevormde kerstboom te verkopen is.

Geen risico van uitdroging van de wortels tijdens transport en het planten. Een langer plantseizoen;in principe zijn de boompjes het hele jaar door te planten,het advies is wel om te . Koop of Verkoop kerstbomen op Marktplaats. Je kunt er ongeveer 8planten van stekken. Kerstboom stekjes kopen. Brinkman Nordmann kweekt zijn . De spar kennen we al sinds jaar en dag als de meest gebruikte kerstboom.


Met zijn fijne, een beetje prikkende naalden staat hij in menig huiskamer te pronken. Maar ook in de tuin is de spar een graag geziene, wintergroene conifeer, want dat is het eigenlijk. Ben je op zoek naar wat last minute kerstinspiratie? Er zijn genoeg kerstboom alternatieven!


Ook voor de DIY fans zijn er genoeg leuke DIY kerstbomen om te. De sfeervolle kerstverlichting domineert onze straat en in onze huiskamer heeft de kerstboom weer een prominente plek gekregen. Deze versierde naaldboom.


Om plantgoed voor kerstbomen te kweken is stekken een minder goede methode omdat stekken een vele malen hoger uitvalpercentage heeft . Door deze te vermeerderen d. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment kerstbomen ,snijgroen, kransen en accessoires.

Vandaag bestellen is overmorgen in huis! Wat bedoel je met ze vertakken nu ? Vanaf eind november kan je bij ons terecht voor een gigantisch aanbod kerstbomen , vers van eigen kwekerij (ecologisch!), meer dan hectare kerstbomen. Tot voorbij half december blijven wij dagelijks verse bomen aanvoeren. Onze specialiteit zijn Nordmann kerstbomen zonder naaldverlies, ook bij gezaagde bomen!


Uitgiftepunt Stek de Stadstuinwinkel Rotterdam Adopteer een kerstboom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts