maandag 28 juli 2014

Solarpark de kwekerij hengelo

Een dergelijk park leidt tot . Als u weleens op de provinciale weg tussen Vorden en Hengelo rijdt, kan het u niet ontgaan. Hoezo bijzonder vraagt u zich wellicht af? Omdat in dit solarpark duurzaamheid en natuur hand in hand gaan en dat gebeurt nog nergens . In plaats van monocultuur wordt nu op dezelfde plaats groene stroom opgewekt, natuur ontwikkelt en groeit de biodiversiteit”, aldus de initiatiefnemers over het park.

Ruim jaar later in augustus. Landschapsontwerpers nemen initiatief voor productielandschap op braakliggende grond. Op het terrein van de voormalige kwekerij in Hengelo (GLD) wordt gewerkt aan de realisatie van het eerste zonnepark van Nederland. Het park komt voor een periode van jaar op grond . Ook zijn er al diverse roofvogels gesignaleerd en begint het eerste groen goed aan te slaan.


De Achterhoek staat sinds kort (inter)nationaal op de zonnekaart. Samen met zijn dochter Gaby is hij initiatiefnemer van het solarpark aan de rand van Hengelo. Natuur en energie gaan hand in hand.

Zoals het een mooi dorp betaamt, is er veel variatie aangebracht in de bebouwing. Diverse knusse straten verhogen de intieme, dorpse sfeer. Er is variatie in architectuur en in prijsklassen.


Laatste bouwkavel te koop! Lobbycampagnes naar ( lokale) . Er komen ook wandelpaden en een speelplek voor kinderen. NL Greenlabel is als partner nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit park. Je kunt er ook met de buurt . Daarin wordt echter gesproken over 1 NL-windenergie. Hengelo of windenergie van elders in het land geleverd?


IVN-NMA-lid Erik Mol, die aan de wieg van dit project stond leidde ons rond. De Kwekerij Hengelo -G (1 zonne-energie) prijsopgaven ontvangen. Deze wekken genoeg energie . Vanaf half augustus zal het een aantal . Inschrijven Nieuwsbrief.


Tweets by BongersJansen. Een plek waar buurtbewoners en bezoekers kunnen wandelen, picknicken en spelen tussen hoge bomen, waterpartijen en bloemrijke randen .

Doel is het combineren van recreëren in het natuurpark en tegelijk het opwekken van duurzame energie. Dat deze combinatie mogelijk is bewijst dit unieke concept! In het natuurpark kan worden gewandeld en gespeeld. HENGELO - Dinsdag maart beleefde Hengelo een primeur: de start van de aanleg van het eerste zonne-energiepark ter wereld.


De eerste schop ging de grond in met het planten van twee bomen als start van het park. Solarpark de Kwekerij in Hengelo eerste in zijn soort. Begin juni werd het park aan de rand van het dorp geopend door burgemeester Marianne Besselink.


Op dat moment moesten delen van het nieuwe . Nico Wissing ontwierp het solarpark de kwekerij dat op juni officieel wordt geopend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts