woensdag 30 juli 2014

Vlinderstruik

De vlinderstruik (Buddleja davidii) is een plant uit de helmkruidfamilie. In Europa is de soort vooral als tuinplant in gebruik, maar de plant komt ook verwilderd voor. De struik kan enige maar geen zeer strenge vorst verdragen, bij circa -°C kan de plant sterven.


De plant wordt vlinderstruik genoemd omdat hij veel vlinders . Snoei de vlinderstruik (Buddelja), want dan bloeit hij overvloedig. Door de vlinderstruik snoeien verjong je hem.

Vlinderstruiken (Buddleja davidii) zijn mooie struiken die veel bloemen produceren. Zelfs op arme, droge grond groeien . Het koolwitje, de citroenvlinder, atalanta, maar ook vele andere vlinders en insecten zijn dol op de struik. De zoetgeurende plant bloeit van juli tot september en wordt dankzij de seringvormige bloemen ook wel herfstsering . Doordat de vlinderstruik in de stedelijke omgeving vaak meer ecologische voor- dan nadelen heeft, wordt hij meestal enkel bestreden op plaatsen waar schade kan voorkomen aan gebouwen of infrastructuur en op spoorwegen. Enkel op mergel kan de plant eventueel een bedreiging vormen voor zeldzame inheemse. Door zijn veelvuldige en langdurige bloei is deze bladverliezende sierstruik sterk aan te bevelen.


De buddleja, de vlinderstruik. Joekel van een struik vaak.

Met de lange bloemaren, in prachtige kleuren, is de vlinderstruik een sieraad in de tuin. Deze tuinplant bloeit ook nog eens lekker lang door, tot laat in de nazomer, zodat ook dan de tuin er kleurrijk uit blijft zien. Buddleja, buddleia, vlinderstruik , onderdeel van de helmkruidachtigen, geslacht bevat meer dan 1soorten , de heesters zijn bladverliezen, half bladverliezen of groenblijvend. Houdt van volle zon en goed doorlatende. Hoe meer de vlinderstruik in de zon staat, hoe uitbundiger deze zal gaan bloeien.


Verplanten kan het beste gebeuren als de plant in rust is (vanaf de herfst) of vlak voordat de nieuwe groei begint (einde winter of in het vroege voorjaar). Dan hebben de wortels de beste kans om opnieuw te . Bij variëteiten die normaal makkelijk 2-m hoog en breed worden kan je direct na de snoei, ook nog . Daarnaast trekt deze plant vele soorten vlinders door zijn nectar. Een echte aanwinst voor iedereen tuin. Informatie over vlinderstruiken. Vlinders zijn misschien wel de meest begeerde soort van alle insecten.


Fladderend van bloem tot bloem toont de natuur zich op zijn mooist. Wat is er fijner dan deze insecten een handje te helpen? Elk voorjaar de vlinderstruik snoeien, zorgt voor een compacte en rijkbloeiende struik. Het beste kun je de vlinderstruik snoeien als het niet meer vriest.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! De standplaats dient zonnig te zijn en de bodem .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts