dinsdag 15 juli 2014

Magneetventiel werking

Een elektroventiel of magneetventiel is een elektromagnetisch bediend toestel dat gebruikt wordt om vloeistof of gas al dan niet door te laten. Dit gebeurt door een elektrische stroom door een solenoïde te sturen. Er bestaan verschillende modellen, met wisselende aantallen leidingaansluitingen en doorstroomopeningen.


Werkingsprincipe van een NC direct gestuurde magneet afsluiter. De korte video legt de werking van een direct gestuurd magneetventiel stap voor stap uit.

Deze video legt de werking uit van een direct gestuurd magneetventiel. Een ferromagnetische plunjer. Magneetventiel kennen een direct of indirect bediende werking. Naast deze twee varianten bestaat er nog één, namelijk de semi-direct bediende variant.


Wat zijn de verschillen tussen deze bedieningen? Dat lees je op deze pagina. In deze uitleg gaan wij uit van normaal gesloten magneetventielen.

Ik ken de drukwaarden in de installatie niet en ik heb een magneetventiel van maat nodig - welk moet ik kiezen? Werken magneetventielen van Danfoss automatisch of moet ik nog accessoires aanschaffen? Kan ik de werking van een magneetventiel testen door de geactiveerde spoel op en neer te bewegen? Aanleiding van mijn zoektocht is uiteraard een magneetventiel , dat niet goed lijkt te werken.


Mijn, kwaliteits, magneetventiel is nieuw en ik heb er problemen mee. Niet in de winkel gekocht, . Een aansluiting is een verbinding met de persluchttoevoer, met de ontluchting, met een verbruiker ( vb cilinder) of met de stuurpoort van een ander ventiel. Voor elke schakelstand wordt er een rechthoek getekend. In elke rechthoek wordt het schakelbeeld getekend . In elektrische (huishoudelijke) apparaten die op een leidingwaterinstallatie staan aangesloten, vindt de watertoevoer (automatisch) plaats met elektrisch ge- stuurde afsluiters ( magneetventielen ). Voor de auto- matische werking van sanitaire spoeltoestellen en - kranen worden eveneens magneetventielen toegepast.


De werking van een magneetventiel. Bij het selecteren van de juiste oplossing is het belangrijk om het werkingsprincipe te controleren. De belangrijkste vraag die gesteld moet worden is: welke druk (drukverschil) moet er geschakeld worden? Is deze druk gelijk aan of kan deze ook groter zijn dan 0?

De meeste elektroventielen worden uitgerust met een manuele. Werking van het indirect gestuurd elektroventiel. Het maximum toelaatbare drukverschil is afhankelijk van de elektromagnetische kracht.


NC : twee poorten, twee standen. Geeft onbediend geen lucht en kan ook niet ontluchten. In bediende toestand komt lucht uit poort 2. Geschikt voor blazen,vullen zonder ontluchten.


Rondom de spoelen wordt het materiaal polyamide of chemisch hoogbestendigepoxide geperst. Om de elektrische vermogensopname tijdens de werking te reduceren zijn impulsspoelen verkrijgbaar. Een optioneel verkrijgbare handbediening maakt een snelle inbedrijfstelling en eenvoudig onderhoud mogelijk.


Onze magneetventielen bestaat uit een grote diversiteit, voorbeeld ze zijn leverbaar in alle spanningen en in direct gestuur servo gestuur (indirect gestuurd) gecombineeerd gestuurd. Gecombineerd gestuurd is een begrip die nog niet zo bekend is, de werking is als volgd boven op de membraan is een veer geplaatst . De circuit functie van het magneetventiel is normaal gesloten (open bij elektrische spanning). Voor goede werking heeft dit indirect gestuurde ventiel een positief verschildruk van 0. Magneetspoelen en contactdoos graag afzonderlijk bestellen. Meer info over dit product vindt u hier.


Opmerking over werkings- en stuurmedium Geoliede werking mogelijk (vereist in verdere werking ). Corrosiebestendigheidsklasse . Beschermingsklasse: IP65.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts