donderdag 24 juli 2014

Orchideeën water geven

De plant verlangt pas naar water zodra de grond redelijk droog is. Schenk het water op de grond en niet op de plant zelf. Zorg dat het water op kamertemperatuur is. De prachtige orchidee is een van de grootste plantensoorten op aarde. Deze subtropische plant is populair in de woonkamer.


De verzorging levert vaak problemen op, daarom leggen wij uit hoe je een orchidee verzorgen moet.

Tip: op zoek naar een leuk bloempotje of een gieter waarmee je je orchidee. Giet het water niet in het hart van de plant, maar wel op het potsubstraat. Indien je de orchidee echt wil verwennen, ga dan voor de dompeltechniek. Hierbij dompel je de doorschijnende pot onder in een badje lauw water.


Laat hem daarna helemaal uitlekken tot er geen water meer achterblijft, want dat . Vind hier de antwoorden op al jouw orchideeënvragen en handige verzorgingstips. Hoe verpot je orchideeën? Er bestaan heel wat verschillende soorten orchideeën , zoals de vlinderorchidee ( Phalaenopsis), Cymbidium of Dendrobium en ze houden allemaal van voldoende licht, maar ze worden niet graag aan direct zonlicht blootgesteld.


Het is vooral belangrijk om hiermee rekening te houden in de zomer.

Plantenpotten: minder vaak water geven en een betere plantengroei door het uitgekiende potgrondbewateringssysteem. Ontdek ons veelzijdig aanbod made in Germany. Deze orchideeën staan waarschijnlijk te nat. Kijk bij de aankoop altijd goed naar een gezonde plant en goede wortels. De beste manier om uw Phalaenopsis water te geven is één . Als de bladeren van de orchidee geel worden, is dit een teken dat de orchidee op een te lichte plek staat.


Hoeveel water geef je aan een orchidee ? In de winter is eenmaal per -dagen voldoende. Om fouten te vermijden, moet je de wortels regelmatig controleren : als ze nog groen zijn, dan kan je wachten met water geven. Als ze een eerder grijze kleur hebben, dan mag je de plant begieten ! Geef bij voorkeur niet-kalkhoudend water (regenwater) op kamertemperatuur. Orchideeën houden van vochtige omgevingen. Dompel de pot gedurende minuten onder in een emmer lauw water.


Geef de orchidee één keer per week liefst vroeg op de dag water. Vervolgens kan de orchidee gerust zeven dagen zonder. Indien de wortels in de pot grijs zijn, dan heeft de plant water nodig. Zijn de wortels groen, dan heeft hij voldoende.


Haal orchideeën die buiten stonden, in september of oktober naar binnen, afhankelijk van de temperatuur. Geef langzaamaan minder water en laat de plant uitdrogen tussen twee gietbeurten.

Verpot ten slotte jonge zaailingen of orchideeën die een grotere pot nodig hebben. Tips voor het water geven. Een oerwoud is immers heel vochtig. Geef je orchideeën echter water in de pot waar ze in staan, dan rotten de wortels weg. Daarom moet je ze water geven in een bak, zodat de wortels . De Cymbidium mag overdag niet te warm staan.


Eventueel kan de uitgebloeide plant naar buiten in de zomer op een schaduwrijke plaats. Blijf de Cymbidium goed water geven en geef één keer per twee gietbeurten mest. Informatie over de verzorging van pot orchideeën. Je kunt de orchidee watergeven door het water op de aarde in plaats van op de plant.


De meeste problemen met orchideeën worden veroorzaakt door te veel water geven. Daarom is het belangrijk om de hoeveelheid water goed te doseren. Door ijsblokjes te gebruiken is het risico dat de plant doodgaat door teveel water vrijwel uitgesloten. Doordat het ijs langzaam smelt, komt het water geleidelijk vrij en . Omdat dit in een niet-transparante sierpot moeilijk te zien is, kunt u hiervoor gebruik maken van een peilstokje. Een satéprikker is bijvoorbeeld prima.


Dit komt niet alleen door de schitterende bloemen, maar ook omdat orchideeën in allerlei vormen en maten verkrijgbaar zijn. Is het goed om orchideeën extra voeding geven ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts