donderdag 31 juli 2014

Appelboom soorten

De appelboom is misschien wel de bekendste fruitboom die er is. Let bij het kiezen van een appelboom vooral op bestuiving en ziekteresistentie. Een appelboom snoeien en . Kies eens een appelboom.


Bij het kiezen van een appelboom dien je met twee hoofdfactoren rekening te houden.

Ten eerste moet je je afvragen welke appel je verkiest en ten tweede moeten we rekening houden met de grootte van de boom. Naast deze factoren zijn ook het tijdstip van de oogst en de bestuiving niet . Ze mogen wel verschillend van ras zijn, zolang ze maar gelijktijdig bloeien. Daarom zijn ook sierappels geschikt voor de bestuiving van consumptie-appels.


Dan is de kans groot dat je appelboom bestoven wordt via de boom van de buren. Ze moeten verschillend van ras zijn, zolang ze maar gelijktijdig bloeien. Zelfs sierappels kunnen dienen als kruisbestuiver.


Er bestaan ook soorten die zelfbestuivend zijn en die je dus alleen kunt planten.

Bij boomkwekerij Maréchal kun je terecht voor meer dan 1soorten fruitbomen en kleinfruit. Kleinfruit zoals gele frambozen, . Appelen zijn er in veel verscheiden soorten : van zeer vroege tot zeer late, van zure tot zoete, zelfbestuivend en niet zelfbestuivend. Deze soort geeft dieprode appels welke in september rijp zijn voor consumptie.


Latijnse naaMalus domestica verschillende soorten en maten. Hier vind u een grote variatie aan soorten appelbomen. Maten, Al vanaf, Bijzonderheden.


Van bekende oude appelrassen als James Grieve, Glorie van Holland en Gravensteiner tot relatief nieuwe appelrassen als de Ecolette. In het voorjaar kunt u genieten van . Dit unieke leuke boompje geeft vijf verschillende vruchten, waardoor er gelijk een super bestuiving plaats vindt tijdens de bloei. Doordat er vijf verschillende vruchten aan groeien kunt u ook van vijf verschillende smaken genieten. Er zijn meerdere plukmomenten waardoor u . Maak uw keuze en ontdek meer over de appel en de boom.


De oorzaak is aantasting door fytoplasmen. Overdracht kan gebeuren door enten van een aangetaste boom te gebruiken en door zuigende insecten zoals de appelbladvlo of de cicade Fiebriella florii. Appelbomen kopen doet u op onze kwekerij Bomenenzo.


De meeste appelbomen zijn kruisbestuivers.

In onze webshop vindt u verschillende soorten. Belangrijk is te kijken naar de bestuiving. Bij elk soort is aangegeven of ze zelfbestuivend zijn of niet. Al is een soort zelfbestuiven het is altijd beter verschillende soorten bij elkaar te planten. Boomkwekerij en leverancier van 1e kwaliteit lei appelbomen.


De lei appelbomen zijn leverbaar in diverse soorten , hoogtematen en. Fruitboomkwekerijen Belgie. Vijgenboom Ficus Carica . In de categorie appelbomen zijn zeer veel Cultivars te koop en de prijzen zijn afhankelijk van de maat. In sommige rassen is veel te koop (aanbod) en bepaalde rassen zijn beperkt te koop. Koop een heerlijke appelboom voor in uw tuin!


Bij ons zijn vijf soorten appelbomen te koop. Elke boom heeft haar eigen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts