donderdag 31 juli 2014

Pachysandra wanneer planten

Sommige planten groeien uit tot een dicht tapijt. Wie wil er nu onkruid in zijn tuin, niemand toch? In Amerika gebruikt men deze tuinplant zelfs liever dan gras.


Tijdens het bestellen kunt u een voorkeursdatum aangeven wanneer u uw planten bezorgd wenst te hebben. Bij grote hoeveelheden is het gemakkelijkst om in rijen te planten met dezelfde onderlinge afstand maar de planten geschrankt aanplanten , zoals .

Snij er een stengel vanaf, doop die in groeistof en pot op. Pachysandra is goed te stekken. Na drie tot vier weken is de stengel beworteld en kan worden uitgeplant. Vooral beplanting met een losse en open . Je kunt om de paar jaar de erg dichtgegroeide varianten fors uitdunnen zodat licht goed binnen gelaten kan worden.


Je kunt de planten dan bijna tot op de grond afknippen. Wanneer deze tuinplant op een zonnige plek zou worden gezet, verkleurd het blad naar lichtgroen tot geel.

Daarom is het ideaal om na het aanplanten wat fijne schors of mulch tussen de planten te leggen, op die manier worden de jonge worteluitlopers beschermd tegen uitdroging, en groeien de planten. Meng bij het planten humus en organische mest door de grond en zorg voor voldoende vocht. Zoja wanneer doe ik dit het best? Handig en gemakkelijk, zowel voor u als voor ons, is het wanneer u ons een week vooraf een lijst bezorgt van de planten die u wilt bestellen. De pachysandra groeit het liefst in de schaduw.


Wanneer de plant meer in de zon staat zie je vaak dat het blad van mooi groen verkleurd naar geel. Het is daarom een uitstekende vaste plant voor in de schaduw daar waar geen andere planten kunnen groeien door droogte en. Koop of Verkoop pachysandra op Marktplaats.


Deze groenblijvende bodembedekker wenst schaduw. Groenblijven potmaat p9: l. Goedkoop online kopen bij kweker Kenens Bree. De planten worden tot 25cm hoog. Onderhoud: onkruid tussen pachysandra verwijderd u door het er met de hand uit te trekken. Alleen verkleuren de bladeren dan vaak naar geel en dit word vaak als minder mooi ervaren.


En dat er zich onder dat zwarte worteldoek, waarin bodembedekkers zo vaak geplant worden, schimmels ontwikkelen, en de plantenwortels er amper kunnen ademen, wordt pas na een paar jaar duidelijk.

Nieuwe scheutvorming kan gestimuleerd. Deze planten met een heggenschaar terug inknippen om compacte planten te behouden of om nieuw jong blad te laten vormen ( esthetisch). Dit verklaart ook onze naam Budgetplant.


Een echte bodembedekker. Deze bodembedekker bloeit in maart en april met kleine witte bloemen. Groeit zeer compact en geeft daarmee onkruid weinig kans.


Ondanks de worteluitlopers zijn het beslist geen woekerende planten maar juist een goede oplossing om . Merk: tuinplantenwinkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts