woensdag 13 juni 2018

Voorjaarsbloeiers schaduw

Schaduwplanten zijn in het voorjaar op hun best. Ze bloeien nu bomen en heesters nog niet in blad staan, en profiteren zo van het aanwezige voorjaarslicht. Dat moet ook wel, want straks staan ze weer onder een bladerdak in de schaduw. Pulmonaria officinalis (longkruid) bloeit tweekleurig: . Zo ontdek je beter welke voorjaarsbloeiers al aanwezig zijn en waar het nog ontbreekt aan lenteplanten.


Het voorjaar vraagt om bloeiende tuinplanten.

Na de donkere dagen knap je op van het opkomende groen en als je ook nog wat kleuren ziet, dan komt het voorjaar echt in zicht. Een kamperfoelieplant heeft graag zon, maar de wortels hebben weer graag schaduw. Dit is een echte schaduwplant voor halfschaduw of diepe schaduw , wel op vochthoudende bodem. Zelfs in een tuin op het noorden voelt de bosanemoon zich prima op zijn gemak. Deze muurbloem heeft talrijke . De plant is er behalve in het wit ook in verschillende tinten roze en lila.


De bosanemoon is een van de eerste voorjaarsbloeiers , maar na de bloei sterft . Het Kaukasisch vergeet-mij-nietje (Brunnera) heeft prachtig hartvormig bla kleine blauwe bloemen en is geschikt voor de schaduw.

De sleutelbloemen mogen zeker niet ontbreken in de voorjaarstuin, zoals de bolprimula (Primula denticulata) en de lage Primula vulgaris. Bijzonder is het vaste viooltje Viola sororia . Geschikte vaste planten voor verwildering in de (halve) schaduw , bijvoorbeeld onder bomen en (bladverliezende) struiken. Ze bloeien -net als veel bollen- in het voorjaar maar blijven in de zomer groen. ALLE SCHADUWPLANTEN - overzicht. CARDAMINE - pinksterbloem.


CONVALLARIA - lelietje der . Wij tuinieren al jaar met stinzenplanten, verwilderingsbollen, bloembollen en schaduwplanten. Schoenlappersplant (Bergenia). Planten met heel groot leerachtig bla dat vaak rood aangelopen is. De planten zijn in principe wintergroen, maar na een strenge winter zien ze er slecht uit.


Wordt vaak toegepast bij een vijver. Stelt geen speciale eisen aan de grond en kan zelfs in de schaduw aangeplant worden, maar . Zonplanten hebben een grote behoefte aan zonlicht. Houden tulpen van een zonnige of schaduwrijke plaats in de tuin?


Tulpen zijn zowel zon als schaduw liefhebbers. Maar wanneer je tulpen in de herfst plant, laat je dan niet van de wijs brengen door de schaduw en licht van de herfsttuin.

Onthoud namelijk dat de komende lente, wanneer de tulpen bloeien alle kale herfst . Koop online bij onze tuinplanten webshop Voorjaarsbloeiers en andere tuinplanten! Een bloeiend terras in de schaduw is zeker mogelijk. Echter, hoe meer schaduw , hoe minder rijk de plant zal bloeien. Het blad van deze struik is klein en . Welkom bij Peter Nyssen, het huis van hoge kwaliteit bloembollen en vaste planten online. Ook erkennen zij het gemak van het bestellen van wat wij aanbieden, . De winter is vaak een koude groezelige tijd voor de tuin.


Juist dan kun je gemakkelijk met weinig moeite veel kleur toepassen in de tuin. Dit stuk gaat over de kleine planten die in de winter en het voorjaar voor veel kleur zorgen, de zogenoemde vroege voorjaarsbloeiers ! Maar daarvoor moeten ze eerst een paar weken lang stuifmeel en nectar verzamelen, die geleverd worden door voorjaarsbloeiers. Voorjaarsbloeiers zijn dus ook voor bijen cruciaal.


Bij bijen gaat het iets. Prachtige winter en voorjaarsbloeiers. In de winter is er weinig.


Het liefst staat hij op kalkarme gron in de zon is de bloei het rijkst, maar ook in de schaduw kan deze struik het goed vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts