donderdag 28 juni 2018

Bromelia vriesea uitgebloeid

Het vermeerderen van een Vriesea gaat alvorens een stappenplan. Allereerst zal de plant kleine stekjes aan de basis van de plant aanmaken wanneer deze is uitgebloeid. Hierbij is het van belang dat deze stekken voldoende water krijgen, ook in de . Als de Bromelia uitgebloeid is dan is deze plant niet dood.


Een bromeliaplant bloeit éénmalig, voor een . Vriesea soorten tropische planten die het goed doen in de huiskamer als kamerplant bloeiende plant.

Vriesea zorgt voor een tropische huiskamer soorten tropische planten voor in huis. Vriesea Astrid: kamerplant Vriesea verzorging om deze bromelia in bloei te krijgen. Theoretisch produceren alle rozen bottels maar in de praktijk komt daar dikwijls weinig van terecht gezien uitgebloeide bloemen heel snel worden weggesneden om . Deze maken vele zijscheuten en geraken gemakkelijk terug in bloei.


Mijn eerste vraag is: Is er een manier. Met een beetje geduld kunt uw eigen bromelia kweken! Als u dit stappenplan volgt heeft u na iets meer dan een jaar een nieuwe bromelia in huis: 1. Als de bromelia is uitgebloeid heeft de bromelia kleine stekjes aan de basis van de plant zitten.


Deze moet u tot de helft van de plant laten bloeien.

Een paar van de bekendste Bromelia soorten zijn Vriesea , Tillandsia, Aechmea en Guzmania. Is de bromelia uitgebloeid ? Deze plant behoort tot de familie Bromeliaceae en is familie van de ananasplant. Bekijk verschillende Bromeliasoorten hier. De Vriesea heeft een kokertje in de bloem, hier. Tobias Bromelias ~~ Verzorgingstips.


Ik heb hier een bromelia staan. Hij is al een tijdje uitgebloeid , de bloemen zelf zijn bruin en droog. De bladeren zelf van de bromelia zijn. Moet ik deze uitgebloeide bloemen afsnijden of wat staat mij nu te doen om terug mooie bloemen van de bromelia te verkrijgen. Dit is een Vriesea soort.


Vriesea splendens is een makkelijk te houden Bromelia voor thuis op de vensterbank of in een terrarium. Daar groeit deze exotische plant op boomstammen, maar ook dichter bij en . Billbergia zijn ze hangend. Bovendien zijn de bloempjes van Aechmea vaak iets kleiner.


Ook de vruchten zijn opvallend: wit, geel, roo purper of zwart. Aechmea fasciata en andere Aechmea-soorten zijn populair als kamerplant. Geef je interieur een portie Salsa cadeau en kom (alvast) in de vakantie stemming met de exotische Bromelia.


De meest bekende Bromelia's zijn de Ananas, Achmea, Guzmania, Tillandsia en Vriesea.

Laat je inspireren op Stijlvol. Dan is het tijd voor een . Allemaal hebben ze een donker hart met daaromheen bloemblaadjes als stralende franje. De meeste zonnebloemen zijn geel, maar er zijn ook oranje, roodbruine en tweekleurige soorten.


Zonnebloemen bloeien van juli tot oktober en trekken veel belangstelling van vogels en bijen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts