woensdag 13 juni 2018

Curcuma gezondheid

En wat kan je ermee doen? Kurkuma, ook wel bekend als geelwortel, is een kruid dat vooral in India bekend is. Kurkuma blijkt goed voor de gezondheid te zijn, omdat het onder andere antibacterieel en anti-inflammatoir is.


Wil je meer weten over . Inflammatie is een belangrijke factor bij veroudering.

Door de ontstekingsremmende eigenschappen beschermt kurkuma ook de gezondheid van je lever. Het is eigenlijk een natuurlijke ontgifter voor de lever. Curcuminoïden verhogen ook de productie van . Hier zijn de voordelen van kurkuma voor je gezondheid.


Het is een natuurlijk antiseptisch en antibacterieel middel, handig voor het desinfecteren van snijwonden en brandwonden. Gecombineerd met bloemkool, heeft het aangetoond prostaatkanker te voorkomen en de groei van bestaande . Verder is volle yoghurt gezonder dan magere yoghurt. Verzadigde vetten zijn juist erg gezond , in tegenstelling tot wat de de laatste jaar van overheid en bedrijfsleven te horen kregen.

Binnenkort publiceer ik een artikel over de geneeskracht . Kurkuma of koenjit is een specerij dat niet alleen smaak en kleur geeft aan currygerechten. De geneeskrachtige werking wordt toegeschreven aan de gele kleurstof . Vooral in India is kurkuma een populaire smaak- en kleurstof. Van kurkuma wordt ook gezegd dat het heel gezond is. De specerij zou zelf over geneeskrachtige eigenschappen beschikken.


Hoog tijd om eens te kijken wat . Wat mij betreft is er één ding dat je elke dag zou moeten nemen: KURKUMA! Het heeft zoveel voordelen voor je gezondheid en je gewicht, dat je er eigenlijk niet omheen kunt. Ik geloof niet in wondermiddelen tegen hoog cholesterol, overgewicht en diabetes- maar kurkuma komt in de buurt :-). Heb je last van overgewicht . Alsof we ineens allemaal gezond worden door deze heilzame producten in grote hoeveelheden naar binnen te werken. Zo lees ik regelmatig over de prachtige eigenschappen van tarwegras, kokosolie, curcuma of chiazaad.


Je kunt er nooit teveel van binnenkrijgen, lijkt wel. Mijn vaste lezers voelen hem al . Het bevat misschien wel de meest gezondste voedingstoffen op aarde. Vele wetenschappelijke studies vonden een positief effect van kurkuma op de lichamelijke gezondheid , met name .

Knalgeel van kleur, verrassend van smaak en supergezond! Maar waarom is kurkuma gezond ? Curcuma Gezondheid – to cure the future Curcuma, wetenschap, geneeskrachtige werking curcumine, wortel, anti-oxidant, sterker dan vitamine E, remt ontstekingen, remt tumoren. Elke Curcuma steunt via Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker onderzoek door AMC. Kurkuma geeft curry of kerriepoeder zijn kenmerkende gele kleur. Andere benamingen voor kurkuma zijn koenjit, Indiase geelwortel, Indische . Internet staat er vol mee: tips, recepten en toepassingen voor kurkuma.


Dit stofje, dat vooral in India wordt gewonnen, zou genezend werken bij wonden, schrammen en insectenbeten. Curcuma longa heeft sterke overeenkomsten met de plant waar Gember uit komt. Sommige medici denken zelfs dat kurkuma een heilzame werking heeft tegen aandoeningen van de urinewegen, . In de traditionele Indische geneeskunde, de Ayurveda, is kurkuma – curcuma longo of geelwortel - al eeuwen gekend als geneeskrachtig kruid. Ik eet erg weinig maar kern gezond als we naar vroeger kijken bestond al die kant en klare voeding niet geen rare light producten met een hoop E nummers . De inwoners, bekend omwille van hun lange levensduur, zijn ervan overtuigd dat kurkuma bij de voedingsmiddelen hoort die hen een uitzonderlijke gezondheid bezorgen. Terwijl het daar toch niet echt gezond woont.


Kurkuma is ten slotte nog erg populair in de streek van Okinawa. Het reinigt het lichaam tot in de diepste lagen. Nou moeten we er wel bij vermelden dat daar aanzienlijk minder fast-food gegeten werd.


We voegen een nieuwsbrief aan het einde . Kurkuma, knoflook en fenegriek zijn drie krachtige kruiden die ons langer gezond en vitaal kunnen houden. Vandaag belicht HetBlad de essentie van Kurkuma. De lucht die we inademen is vervuild.


Het water dat we onder allerlei vormen tot ons nemen, is dat vaak evenzeer. Onze lichamen zijn vervuild en . Middelen op basis van kurkuma worden tegenwoordig aangeprezen tegen gewrichtsproblemen en ontstekingsverschijnselen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts