vrijdag 8 juni 2018

Clematis piilu snoeien

Je hoeft eigenlijk alleen te snoeien als er een wirwar van stengels is ontstaan. In het voorjaar niet snoeien , want dan snoei je de bloemknoppen eraf. Deze bloeien namelijk op het . Bloeitijd Mei tot juni, vaak gevolgd door.


De plant moet worden aangebonden.

Er bestaan verschillende soorten Clematissen , wie er zich op toelegt om te kweken kan ook clematissen kruisen. Tijdelijk niet leverbaar. Als u een clematis wilt inplanten, zorg er dan voor dat u hem wat dieper (met een paar knoppen) in de grond zet.


Dit doen we omdat de clematis . Het juist snoeien van een clematis bezorgt zelfs de meest doorwinterde tuinliefhebber regelmatig zorgen. Zo gebeurt het vaak dat bij de aanplanting van een nieuwe clematis het naamkaartje verloren gaat en men nog moeilijk de correcte snoeiwijze kan bepalen. Nochtans is het snoeien van een clematis niet zo een .

Maar misschien dat ze aan de beurt zijn om eens flink wat uitgedund te worden. Dan gaan we wat snoeien. Niet alle clematissen worden op dezelfde tijd gesnoeid.


Er zijn namelijk vroegbloeiende en laatbloeiende . Vervolgens wordt de bloei nóg rijker door de aanvulling van enkelbloemige bloemen later in de zomer. Een plaatje voor uw tuin! De eerste bloei vindt plaats rond mei-juni met volle, dubbele roze bloemen en een tweede bloei volgt tussen juli en september. Ze bloeien twee keer per jaar.


Niet elke clematis is geschikt voor een kleine tuin of balkon. Om ieder jaar weer te genieten van een bloemenzee, moet deze klimmer wel goed worden gesnoeid. Om het jaarlijks snoeien makkelijker te maken zijn de verschillende soorten in snoeigroepen verdeel het gaat daarbij om de bloeitijd. Clematis is een veel toegepaste en heel dankbare klimplant.


Na de winter terugsnoeien tot op het levende hout. Dcm Vivimus universeel . Snoeien : lichte snoei eind februari, begin maart, bloeit op nieuw en oud .

Zonder snoeien zal de plant te groot worden en na verloop van tijd minder rijk bloeien. Wat is de naam van deze Clematis. Snoeiadvies : lichte snoei in de lente, alleen dode hout en zaden wegknippen bijzonderheden:.


De hoogte na jaar is 2cm. De bloemkleur is roselila. Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1. Nederlandse naaBosrank. Gardening with Clematis. CLEMATIS NIOBE - BOSRANK.


SNOEIEN NA DE WINTER: TOT OP CM. VOET BESCHERMEN TEGEN VOLLE ZON. Kleur: FLUWEELROOD - Hoogte: 3- 2- Bloeimaand: juli - augustus - september.


DUBBELE BLOEI: VOORJAAR: GEVULDE . Wij adviseren alleen te snoeien wanneer er een wirwar van stengels is ontstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts