donderdag 28 juni 2018

Succulenten planten

Een succulent of vetplant is een plant die water opslaat in een deel van zijn lichaam. De naam succulent komt van het Latijnse woord sucus, dat sap betekent. Er bestaan tientallen plantenfamilies, . Ken jij de succulent al?


Neen, dan ken je hem beter onder zijn andere naam, de vetplant.

Ontdek hier ook hoe je deze ijzersterke kamerplant verzorgt. De kassen waren nog wel geschikt voor succulenten en dus besloten we onze hobby uit te bouwen tot een echte kwekerij. Je moet een beetje gek zijn om deze planten te gaan kweken. We zijn helemaal weg van de succulenten dus de keuze voor deze manier van . In de nieuwste succulenta. Parodia lenninghausii: De Geelglans-Bescactus.


Vetplanten hebben net als cactussen succulente eigenschappen. Omdat ze oorspronkelijk vooral in droge woestijnachtige streken groeien, hebben ze zich aangepast aan de droge omstandigheden.

Bedankt voor je bezoek aan onze website! CactusPlaza is gespecialiseerd in planten van cactussen en vetplanten ( succulenten ), caudex planten en veel soorten mesems. Dit is de Aloë aristata.


Naast planten leveren wij cactus zaden, zaden van andere succulenten en zaden van allerlei andere exotische . Wat dacht je van de crassula horntree? Wat alle succulenten met elkaar gemeen hebben, is dat ze in het groeiseizoen water opslaan in bla stengel of wortels. Hierdoor is de plant in staat om extreme perioden van langdurige of fysiologische droogte te overbruggen. Het zijn uitgesproken liefhebbers van de zon. De zon zet het mechanisme in werking, dat vocht . De meeste succulenten overleven een teveel aan water meestal niet.


Algemeen genomen hebben deze kleine succulenten nood aan voldoende zonlicht. Anders worden ze dof en gaan ze hun kleuraccenten sneller verliezen. Anderzijds mag je niet zomaar elke vetplant of cactus (voor langere periode) in de volle zon zetten, want dan bestaat de kans dat ze brandplekken krijgen na verloop . Is je vetplant of cactus intussen flink gegroeid?


Is je plantje zelfs zo hard gegroeid dat het potje hiervoor te klein is geworden? Dankzij jouw goede zorgen, is het nu tijd om je succulent wat meer bewegingsruimte te geven.

Succulenten zijn niet voor niets plantjes die blijven. In ons familiebedrijf telen wij met veel zorg succulenten , ook wel vetplanten genoem en sempervivum. Naast het aanbod planten in verschillende potmaten , bieden wij ook arrangementen aan in glas- en aardewerk.


Anders dan andere arrangementen maken wij deze niet op in gron maar worden de succulenten in klei . Elke Tuin verdient iets extra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts