donderdag 7 juni 2018

Clematis nelly moser snoeien

Geef in het voorjaar een goede basisbemesting. Snoei ingevroren ranken in het voorjaar terug tot op een gezond stuk. Clematissen worden in drie snoeigroepen onderverdeeld. Verwijder echter wel de dode en beschadigde twijgen begin maart.


Is dat niet gewenst, dan kan de plant beter op een schaduwrijk plekje staan.

Nelly Moser bloeit in mei-juni en in augustus-september. Na de eerste bloei dode en zwakke takken snoeien. Grootbloemige clematissen die in de vroege zomer bloeien vallen in groep 2. Als de plant op den duur te warrig wordt kan snoeien na de bloei plaatsvinden.


Meer mooie clematissoorten vindt u . Na de winter lichtjes terugsnoeien ( snoeigroep 2). Een andere manier is in het voorjaar wel enkele takken terug te snoeien waardoor de plant weliswaar later in de zomer, maar ook in grotere mate bloemen zal produceren. Thompson, de Clematis The President, .

Laatbloeiende, grootbloemige clematissen, vasteplantclematissen, C. De clematis loopt uit met sterke stengels die de komende zomer nog zullen bloeien. De meeldradenin het hart zijn groen - geel. Meeldraden zijn crème met donker paarse uiteinden.


Ik heb een multi blue gekocht een paar maanden terug maar ik lees overal wat anders van bloeitijd tot. U kunt deze ook in een pot of bak op het balkon zetten. Het is belangrijk om in het voorjaar (omstreeks maart) licht (niet te veel!) terug te snoeien en het oude hout te verwijderen. Deze verschijnen twee keer.


Een groot voordeel van deze Bosrank is dat de plant . Indien men deze soorten,. Ideaal voor uw pergola of kale muur. Dit sterke soort bloeit twee keer per jaar en is waarschijnlijk al ruim honderd jaar de favoriet in allerlei typen tuinen. Bloemgrootte: tot cm. Tweede bloei in september.


Licht: beschutte plaats kiezen op het oosten, noorden of westen daar de bloemkleur door de zon verbleekt. Goede groei en rijke bloei. Naarmate deze soort meer zon krijgt, verbleekt de streep op het dekblad sneller.

Nederlandse naam, Clematis. Categorie, heesters, klimplanten. Standplaats, geen specifieke eisen. Eigenschappen, vorstbestendig, snoeiplant. Ze bloeien twee keer per jaar.


De eerste bloei vindt plaats rond mei-juni en een tweede volgt tussen juli en september. Snoeien hoeft niet maar kan wel wanneer deze tuinplant bijvoorbeeld te groot wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts