donderdag 21 juni 2018

Gras onderhoud najaar

Zo komt uw gazon tiptop de winter door! Zorg voor het juiste onderhoud en het gras komt er sterker uit dan ooit! Bemesting en kalk, erg belangrijk in de winter! Lees hier alles over gazononderhoud najaar ! Na een droge zomer heeft onze tuin afgezien.


Sommige bomen lieten hun blad vroegtijdig vallen, heester en sierstruiken treurden met hangende toppen en de verse aanplant had het enorm moeilijk om het najaar te halen.

Ook voor het gazon was er extra aandacht nodig. Waar kan werd erwater gegeven om alles mooi . In het najaar heeft je gazon de juiste zorgen nodig om de winter goed te overleven. Kalk strooien, bladeren opruimen, bemesten, maaien: we zetten op een rijtje wat je zeker niet mag vergeten. Bekijk ook de volgende filmpjes. Waarom is kalk belangrijk voor je gazon ? Precies weten welk onderhoud u wanneer op uw gazon doet?


De herfst is het moment voor het jaarlijkse gazononderhoud. Grijp op tijd in, want als de bovenlaag van het gazon verdicht, zullen mos en ander onkruid de plaats van het gras innemen.

Je kan aan de slag met een ijzeren grashark om het . Regelmatig krijg ik vragen over het onderhoud van het gras of gazon voor de winter. Daarom leek het mij een goed idee om een blog te schrijven waarin ik in het kort de werkzaamheden beschrijf die u het beste kunt uitvoeren aan uw gazon in het najaar. Door mijn adviezen op te volgen zorgt u ervoor dat uw gazon goed . Een gazon onderhouden is niet moeilijk maar het is wel iets dat je regelmatig moet doen.


Je gazon onderhouden op de juiste tijdstippen is belangrijk. Het gras hoef je in het najaar wat minder vaak te maaien omdat de groeisnelheid door de dalende bodemtemperatuur afneemt. Gazononderhoud in de herfst ? Ontdek hier de tuintips van de professionals van Viking en maak van uw tuin een droomtuin! Een diepgroen gazon zelfs tot diep in de winter, ja zeker, het is mogelijk. In de winter is uw gazon onderhevig aan extreme weersomstandigheden zoals vorst en veel neerslag.


Een dichte grasmat in het najaar zorgt ervoor dat uw gazon goed de winter doorkomt. Gedurende de zomer krijgt het gazon het meestal flink te . Ouder gazon moet ook regelmatig (in het voorjaar en in het - najaar ) worden geverticuteerd. Dat is nodig om afgestorven gras , mos en maairesten uit het gazon te verwijderen en het gras gezond te houden. Tijdens het verticuteren wordt dichtgeslagen, verharde grond met een verticuteermachine terug opengesneden, . Onderhoud je gazon optimaal met het advies en de producten van Horta.


Regelmatig gazononderhoud voorkomt problemen en maakt je grasmat minder gevoelig voor mos, onkrui schimmels en ziekten.

De najaarsbemesting zorgt ervoor dat je grasmat mooi dicht en gezond de winter in kan gaan. Een dunne laag beschermt het gras tegen vochtverlies en hitte. Als deze laag dikker dan een centimeter wordt, is het raadzaam deze te verwijderen met een verticuteermachine.


Hierdoor verwijder je mos en de . Standaardschema voor onderhoud gazon. In het actieve groeiseizoen is een voortdurende en gelijkmatige groei essentieel om een dichte en diepgroene grasmat te verkrijgen en te behouden. Hiertoe is een aangepaste bemesting nodig met een langwerkende meststof die evenwichtig is samengesteld. Elke gazon heeft voedingsstoffen nodig, maar de hoeveelheid hangt af van de bodemsoort.


Zandgrond is arm en heeft dus meer voedingsstoffen nodig dan kleigron waar van nature veel meer voeding in zit. Bemest in elk geval als je geverticuteerd(de grasmat losser gemaakt) hebt. Tuintips voor gazon , siertuin, moestuin.


Het herstellen van het gazon kan ook uitstekend plaatsvinden in het najaar , want de bodemtemperatuur is nog relatief hoog en het is vaak voldoende vochtig. September is een echte overgangsmaand. Met een beetje geluk krijgen we een prachtige nazomer, maar helaas kan de zomer ook tot een abrupt einde komen. Wat voor gevolgen heeft dit voor het onderhoud van het gazon in de maand september?


Stappen voor gazononderhoud. Ter bescherming van het gazon tegen winterse omstandigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts